Hockeydames MHC Wijchen rollen Westerduiven op

De dames van MHC Wijchen zetten hun goede lijn voort. Zondag was Westerduiven de tegenstander van de Wijchense dames. Het werd een mooie en makkelijk 6-0 overwinning.

MHC startte goed aan de wedstrijd en probeerde vanaf minuut één het spel te maken. Dit lukte goed tot het 23-meter gebied van de tegenstander, maar was in de afronding te lief tot de 27e minuut. Het was Femke Sewalt die de bal hard in het net sloeg achter de keepster van Westerduiven 0-1. Twee minuten later was het Annefleur Engel die zich goed had opgesteld om de pass, na een mooie actie van Anne Jansen, binnen te werken 0-2. Dit was tevens de ruststand.

De ploeg kwam gretig terug uit de kleedkamer en voerde de druk op. Het was Anne Jansen die in de 41e minuut onhoudbaar op doel schoot 0-3. Diezelfde Anne Jansen kreeg enkele minuten later een strafcorner goed aangespeeld en scoorde haar tweede doelpunt van de wedstrijd 0-4. Halverwege de tweede helft was het Sanne van As die goed opgesteld stond om de bal uit de rebound achter de doelvrouw te werken. Twee minuten voor tijd maakte Fientje Smits de score compleet met een snoeihard schot 0-6, wat tevens de eindstand was. Met negen punten uit drie wedstrijden heeft de ploeg nog een knappe 100% score in de tweede klasse.