Hockeyheren MHC Wijchen verliezen uit tegen Bommelerwaard

Na twee ruime overwinningen in de competitie heeft Wijchen wat de uitslagen niks te klagen. Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen MHC Bommelerwaard op het programma. In Zaltbommel zou het een lange wedstrijd worden voor de Wijchenaren met een ongunstige afloop.

Het regende al heel de dag. Ironisch genoeg werd juist het waterveld hierdoor onbespeelbaar. Er werd daarom besloten dat de wedstrijd op het zandveld in Zaltbommel gespeeld moest worden. Na het startsignaal van de scheidsrechter startten de Bommelewaarders met een hoge druk op hun tegenstander. Wijchen, dat niet scherp begon aan de wedstrijd, moest al snel 2 goals prijsgeven. Ondanks dat de eerste goal afgefloten had moeten worden door een gemaakte shoot, had Wijchen de achterstand toch echt aan zichzelf te danken. Nog voor rust werd de 3-0 gemaakt na persoonlijke fouten aan de kant van Wijchen.

Een verschil van 3 doelpunten was flink, maar niet onoverbrugbaar. Zo dachten de Wijchense hockeyers. Al snel bleek in de tweede helft dat zij beter in de wedstrijd zaten. Met beter samenspel creƫerden zij toch slechts een handvol kansen in deze tweede 35 minuten. Uiteindelijk was het Lars Wortelboer die de 3-1 op zijn naam kreeg. Met een sleeppush maakte hij de enige goal voor Wijchen op deze teleurstellende zondag. Na de goal kwamen de Wijchenaren, zoals altijd, beter in hun spel. Maar het was te laat om het Bommelerwaard nog echt moeilijk te maken.

De teleurstellende, maar terechte nederlaag in Zaltbommel zet de mannen van Wijchen hopelijk aan het denken. Om hun doel dit seizoen te bereiken, moeten zij van iedereen winnen en dus iedere wedstrijd scherp starten. De 3 snelle goals van hun tegenstander afgelopen zondag doen denken aan vorig seizoen toen ook vaak een fikse achterstand in enkele minuten toegestaan werd. Aankomend weekend speelt Wijchen tegen Berlicum. Op het waterveld van MHC Wijchen zal de wedstrijd om 14:45 starten.