Triavium in Nijmegen opent met Dutch Classics op zaterdag 29 en zondag 30 september 2018

Foto: Jan Wardenaar,

In het laatste weekend in september wordt in het Triavium in Nijmegen traditioneel de Dutch Classics verreden, de eerste internationale langebaanwedstrijd op de schaatskalender. De organisatie van deze wedstrijd wordt verzorgd door de KNSB Baanvereniging ´de Gelderse Poort´ (BGP).

Aan de start in het Triavium staan snelle selectieschaatsers, die popelen om het nieuwe schaatsseizoen af te trappen en bijvoorbeeld een PR te rijden of een poging te doen om de baanrecords aan te scherpen. De tijden die gereden worden tellen mee voor de verdere kwalificatietoernooien in het schaatsseizoen. De snelste twee dames en heren op de 500 meter, 1000 meter en 1500 meter plaatsen zich direct voor de eerste Holland Cup van het seizoen! Er staan dus diverse afstanden op het programma, zoals voor de sprinters de 500 meter, maar door de duurrijders kan ook een 5000 meter worden gereden.

Om mee te mogen doen zijn er scherpe limieten vastgesteld (zie: www.bgpnijmegen.nl) zodat het toernooi vele selectierijders uit de Gewesten en nationale subtop trekt. Ook doen selectierijders uit Duitsland en België mee.

De start van het toernooi is op zaterdag 29 september om 18.00 uur en de toegang voor toeschouwers is vrij. Het is mogelijk om langs het ijs naar de snelle rijders te kijken, of onder het genot van een warm kopje chocomel op de scoreborden de wedstrijd te volgen en vervolgens de huldigingen van de winnaars bij te wonen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen