Hockeydames MHC Wijchen stellen teleur tegen Zevenaar

Zondag stond voor de hockeydames van MHC Wijchen de belangrijke wedstrijd tegen Zevenaar op het programma. Wijchen was favoriet, maar kon het niet waarmaken.

De Wijchense dames begonnen nog zonder puntverlies aan de wedstrijd tegen Zevenaar. Hierdoor werd de ploeg van Meta Bouwmans vooraf ook wel gezien als de favoriet. De uitploeg trok zich daar weinig van aan bij aanvang van de wedstrijd en zette de thuisploeg direct onder druk. Na een minuut of tien pakte de thuisploeg het initiatief en kreeg het wat mogelijkheden. Toch was het in de 13e minuut de uitploeg die de score opende 0-1. Wijchen bleef het initiatief houden wat in de 19e minuut resulteerde in een  strafcorner welke perfect uitgevoerd werd, het was Astrid Rutten die de bal mooi achter de goed spelende keepster van Zevenaar tikte 1-1. Wijchen ging door en kreeg een paar grote kansen welke niet scherp genoeg afgemaakt werden waardoor de keepster van Zevenaar de ploeg in de wedstrijd kon houden. Het was In de 26e minuut Annefleur Engel die zichzelf knap vrij speelde en het doel trof via een stick van de tegenstander 2-1. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust was het de uitploeg die scherper aan de tweede helft begon en weer geloof kreeg in een resultaat. In de 43e minuut werd de vechtlust beloond en maakte Zevenaar de gelijkmaker 2-2. Hierna herpakte Wijchen zich wel en kreeg het ook zeker nog kansen maar gescoord werd er niet meer. Gezien het wedstrijdbeeld een terechte uitslag maar voor de thuisploeg voelde het eerste puntverlies echt als een nederlaag. Volgende week zondag staat de uitwedstrijd tegen Arnhem op het programma.