Badmintonners BC Smashing pakken maar 4 punten in teleurstellend dubbelweekend

Het dubbelweekend voor BC Smashing 1 stond op het programma. Dag 1 van het dubbele weekend begon zaterdag in Hoorn. Ondanks dat Hoornse vorig jaar gepromoveerd is uit de 1e divisie, wordt het toch als een pittige tegenstander gezien. Dag 2 werd er gespeeld in eigen huis tegen Goldinvestment Roosterse BC. Jacky Reijbroek maakt onderstaand verslag.

Dag 1 – Eenmaal gearriveerd in Hoorn hebben we eerst een wandeling door het altijd prachtige Hoorn gemaakt om een frisse neus te halen na de lange rit. Daarna goed gegeten en toen konden de wedstrijden beginnen. Het begon met de dames en heren dubbel. Luuk en Brandon wisten goed tegengas te geven aan het sterke koppel Dennis Lens en Ruben Wijnands, maar redde het net niet. De dames dubbel was lastiger en werd dan ook met ruime cijfers verloren.

Toen was het de beurt aan Yannic om aan zijn single te beginnen. Na een lastige start en ook verlies van de eerste set, werd de tweede set overtuigend gewonnen. Helaas verliep de derde set niet helemaal zoals gewild en werd ook verloren. Vervolgens waren er spannende damessingles. Zo speelde Maureen een 3-setter die uiteindelijk toch verloren ging tegen Chloë Mayer. Denise speelde een spannende wedstrijd tegen Jessica Ottenhof. De eerste set ging naar Denise. De tweede set werd een ware thriller waar Denise na een aantal pogingen  de set naar zich toe wist te trekken met een stand van 28-30. Als laatste de single van Luuk, het was een ware sensatie met lange rally’s en goed spel van beide kanten. Ook hier werd een drie setter gespeeld maar helaas trok Niels Veenstra toch aan het langste eind.

Dan nog de mixen. Brandon en Ella mochten het opnemen tegen Dennis Lens en Iris Tabeling.  Het was een pittige partij maar met 19 in de tweede set mogen Brandon en Ella tevreden terugkijken op deze wedstrijd! De mix van Roy en Lieke stond als laatste op het programma vandaag. Ook zij konden het spannend maken door een drie setter te spelen. Helaas konden de tegenstanders de partij uiteindelijk naar zich toe trekken wat resulteerde in een 7-1 verlies tegen Hoornse BV.

Dag 2 – Zondag mochten we de tweede wedstrijd van het dubbele weekend tegen Goldinvestment Roosterse BC spelen. Ook nu weer werd er begonnen met de dubbels. De heren gingen goed van start door de eerste set te winnen. Helaas moesten ze de tweede set net aan zich voorbij laten gaan en werd de derde set ook verloren. De dames hadden een zware eerste set. De tweede set speelde ze een stuk beter, maar ze konden de set net niet naar zich toe trekken.

Toen konden de singles beginnen. Maureen speelde tegen Frederika. Na een moeizame eerste set verliepen de tweede en derde set beter en wist ze deze te winnen. Voor Luuk was het vandaag een lastige partij. Na een eerste set die door Rick duidelijk gewonnen werd, kon Luuk het Rick in de tweede set erg moeilijk maken, maar lukte het net niet om dit in winst om te zetten. Yannic speelde een goede single en wist deze dan ook in twee sets van Sander Prenen te winnen. Denise mocht vandaag aantreden tegen Wendy. Wendy liet sterk spel zien en wist te winnen in twee sets.

Als laatste waren de mixen weer aan de beurt. Ella en Brandon speelde tegen Nico en Elcke. Dit zou een lastige partij worden maar er zouden zeker kansen zijn. Helaas wilde het niet lukken en hadden ze ook de pech dat Ella licht geblesseerd was. Hierdoor werd het moeilijk de partij in het voordeel van Smashing te beslissen. In twee sets werd deze mix gewonnen door Roosterse. De laatste mix van Roy en Lieke werd wederom een spannende wedstrijd. De eerste set werd door goed spel gewonnen door Smashing. De tweede set ging moeizaam. Na een achterstand wisten ze toch nog goed terug te komen, maar konden het net niet afmaken, waardoor er een derde set gespeeld zou worden. De derde set speelde Lieke en Roy weer erg goed en wisten ook de derde set en daarmee de wedstrijd te winnen.

Het was leuk te zien dat zelfs op een zondag er veel publiek kwam kijken in ‘t Achterom. Super gaaf om met zoveel publiek en aanmoediging te spelen. Bedankt iedereen die geholpen en aangemoedigd heeft, jullie zijn toppers!