Woezik wint ruim van Alverna

Het was de eerste derby van het seizoen. Beide ploegen hadden de eerste wedstrijd van de competitie gewonnen en waren dus vol zelfvertrouwen. Voor sc Woezik neemt dit vertrouwen na de 4-1 overwinning toe. Alverna moet er de volgende wedstrijd weer aan werken.

Alverna startte overtuigend en was de eerste helft veel creatiever en beter. Het was echter sc Woezik dat uit een counter via Stijn Rambach in de 24e minuut de score wist te openen.  Vas van de Wal wist namens Alverna via een prachtige vrije trap de gelijkmaker te scoren. De ploegen gingen met een 1-1 ruststand de kleedkamers in.

Na rust startte Alverna weer sterk en kreeg het meteen een strafschop en leek Alverna al vroeg op voorsprong te komen. Doelman Nicholas Skverer koos echter de juiste hoek en stopte de strafschop van Alvernees Arthur van Eeckhout. En toen de voor sc Woezik spelende Alvernees Bjorn Arts de 2-1 scoorde, was het gedaan met Alverna. Niets lukte meer en sc Woezik kon de voorsprong via goals van Vincent Buijssen en Eef Rutten uitbreiden.
Alverna speelde tot de 2-1 een zeer goede partij, maar stortte erna helemaal in. SC Woezik heeft daar dankbaar gebruik van gemaakt.
SC Woezik speelt volgende week uit tegen en Alverna thuis tegen SV TOP. Beide wedstrijden beginnen om 14.30 uur.