Hockeydames MHC Wijchen winnen overtuigend van Arnhem

Na het gelijkspel van vorige week stond voor de hockeydames van MHC Wijchen zondag de uitwedstrijd tegen Arnhem op het programma. Het werd een mooie 1-4 overwinning.

De Wijchense dames begonnen wat afwachtend aan de wedstrijd en de thuisploeg zette goed druk op de Wijchense verdediging gedurende de eerste minuten. De eerste Wijchense uitbraak leverde direct een strafcorner op. Het was Susan Bosman die de bal hard achter de Arnhemse keepster tegen de plank aan werkte 0-1. Dit gaf de ploeg vertrouwen en Wijchen pakte het initiatief in de wedstrijd. Toch was er in de 13e minuut een Arnhemse uitbraak die goed afgerond werd en de thuisploeg op gelijke hoogte bracht 1-1. Dit gaf de ploeg uit Arnhem vertrouwen en leverde een gelijkwaardig spelbeeld op met over en weer mogelijkheden. In de 30e minuut was het Anne Janssen die een aanval inleidde bij de achterlijn en de bal voor het doel wist te krijgen. Het was Sandra Rutten die de bal er prima in schoot 1-2. Dit was tevens de ruststand.

Het spel van de Wijchense formatie begon de tweede helft overtuigend. In de 42e minuut werd de werklust van Lisa Schiltmans beloond door Sanne van As die met een tip-in de 1-3 wist te scoren. Nog geen 2 minuten later was het weer Sanne van As die de bal mooi in het net sloeg 1-4. Het resterende deel van de wedstrijd hadden beide teams verschillende kansen, maar tot scoren kwamen beide ploegen niet. Hetgeen de ploeg van coach Meta Bouwmans weer een mooie overwinning opleverde. Haar ploeg staat nu met 13 punten uit 5 wedstrijden knap op een tweede plaats. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Ares op het programma om 12,45 uur.