Hockeyheren MHC Wijchen behalen punt in matige wedstrijd

Na een aantal weken rust voor de hockeyheren uit het eerste team van MHC Wijchen, stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Deurne op het programma. De huidige nummers 4 en 5 van de competitie deelden de punten. Voor Wijchen een domper, gezien het verloop van de wedstrijd.

Op deze koude zondagmiddag klonk het eerste fluitsignaal. Wijchen leek moeite te hebben met hun tegenstander in de startfase. De mannen leken weinig energie te hebben en werden overrompeld. Gelukkig voor hen kwamen zij slechts op 1-0 achter in de eerste helft. Grotendeels te danken aan de verdediging die de cirkel goed schoon hield. Scoren deed Wijchen niet uit een handvol kansen.

Al aan het einde van de eerste helft kwamen de Wijchenaren beter in hun spel. Er was meer balbezit voor de uitploeg en een doelpunt hing in de lucht. Dat doelpunt volgde in de tweede helft. Echter was het Deurne die in de 50e minuut op 2-0 kwam. Een vrije slag voor Wijchen werd door de scheidsrechter aan Deurne gegeven om onduidelijke redenen, waar de thuisploeg efficiƫnt gebruik van maakte. Met nog 20 minuten op de klok werd de opgave alleen maar zwaarder en zwaarder voor het Wijchens elftal. De scheidsrechter leek zijn eigen team koste wat het kost te willen laten winnen. De 2 groene, 2 gele kaarten en een afgekeurde goal, allemaal ten nadele van Wijchen, getuigden daarvan. Toch gaven de Wijchenaren zich niet gewonnen. Uit een strafcorner was het Lars Wortelboer die de 2-1 wist te scoren. Hugo Fraij bracht niet veel later zijn team helemaal op gelijke hoogte met een push in het dak van de goal.

Het gelijkspel voelt als een nederlaag voor het team van Angelique Sonnemans. Zij voelden zich benadeeld omdat er zo’n 20 minuten in de tweede helft met slechts 10 man gespeeld moest worden. Toch getuigd het van karakter dat zij zich terug knokten tot een gelijkspel. Om zich te meten met de topploegen in de competitie zullen echter in het vervolg de volledige 3 punten gepakt moeten worden.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Cranendonck op het programma. Om 14:45 zal deze wedstrijd starten op MHC Wijchen.