Alverna de beste in Best

Foto:

Alverna heeft in Best weer eens gewonnen. Dit was na de competitie opening de tweede overwinning. En het was een belangrijke.

In de beginfase was het spel nogal rommelig van beide kanten. Alverna kwam in de 7e minuut goed weg toen de verder goed leidende scheidsrechter Michielsen de bal, na een overtreding op Robin Buiks, net buiten de zestien legde. De daarop volgende vrije trap werd door diezelfde Buiks slecht genomen en was daardoor een makkelijke prooi voor Robert Zaalman. Even later een bal achter de Alverna verdediging waar nog een kans uit kwam voor Best, maar hierna nam Alverna het initiatief over en reeg onder leiding van Danny Meijer de kansen aaneen.

Daarbij zaten ook een paar kansen die door de scherp vlaggende grensrechter werden afgevlagd. Maar toen na 23 minuten Danny Meijer een vrije trap op het hoofd van Rens van Lanen mikte was de 0-1 een feit en het hek van de dam. Want nauwelijks 2 minuten later was het Sven van Gelder die van 18 meter uithaalde en keeper Bjarne Bakker kansloos liet, 0-2. In de daarop volgende Alverna aanval was het wederom Sven van Gelder die op identieke wijze de 0-3 aantekende. Ook met deze voorsprong bleef Alverna gewoon doorgaan met het creëren van kansen. Deze kansen waren ook zeker het gevolg van het goede veldspel van Alverna, dat Best verder geen kans gunde in deze eerste helft.

In de tweede helft was er een feller Best te zien, dit leidde tot een optisch voordeel, maar echte kansen creëren kon men niet. Alverna kon het echte goede spel van de eerste helft geen gevolg geven, maar behield wel de controle over de wedstrijd. Mats Hegman en Danny Meijer werden in kansrijke positie afgevlagd/gefloten. Verder kopte de ingevallen Rick van Ginkel een vrije trap van Dennis Arts net over. Mats Hegman wist een steekbal van de eveneens ingevallen Cas van de Wal niet op waarde te schatten en zo bleven de kansen komen. Toch viel de goal aan de andere kant toen Stijn Beekx na een slippertje van Job Gielen met een lob de 1-3 eindstand kon maken.

Komend weekend is Alverna vrij, om daarna op 18 november thuis aan te treden tegen Rhode.

Opstelling: Robert Zaalman, Dennis Arts, Jari van Ginkel, thomas van de Worp (’58 Rick van Ginkel) Tjalling Kamerman, Mels Lantang, Mats Hegman, Derek de Bruijn(C), Rens van Lanen (’75 Cas van de Wal), Danny Meijer (’69 Job Gielen), Sven van Gelder.

Door Henny Remmers

Reacties

article
84301
Alverna de beste in Best
Alverna heeft in Best weer eens gewonnen. Dit was na de competitie opening de tweede
https://wijchen.nieuws.nl/sport/20181106/alverna-beste-best/
2018-11-06T07:54:57+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2018/10/09081800/Logo-alverna-091018.jpg
Alverna, Voetbal Alverna
Sport