Gelijkspel diep in Limburg voor hockeyheren MHC Wijchen

Na de degelijke thuisoverwinning van een week eerder, stond afgelopen zondag Meerssen op het programma voor de hockeyheren van MHC Wijchen. Diep in Limburg was de taak voor de Wijchenaren duidelijk: winnen. Alleen dan konden zij inlopen op hun directe concurrenten. Helaas lukte het niet om te winnen. De heren moesten genoegen nemen met een gelijkspel, waar zij tot de laatste minuten voor moesten vechten.

Regen hing over de velden in Meerssen. Toch bleef het droog gedurende de wedstrijd. Wijchen startte sterk en dwong direct kansen en strafcorners af. Meerssen zag af en toe ook hun kans schoon om een counteraanval op te zetten. Na een snelle combinatie scoorde Hugo Fraij, maar de goal werd afgekeurd. Zijn team toonde zich veerkrachtig door zonder gemor door te gaan met de wedstrijd. Zo bleef het de hele eerste helft 0-0. Wijchen begon steeds passiever te hockeyen. De rust kwam voor hen dan ook precies op tijd.

Ook in de tweede helft zouden de doelpunten lang uitblijven. Wonderbaarlijk, gezien de veldkansen die gecreƫerd en strafcorners die behaald werden door beide teams. Rond de 65e minuut gaf de scheidsrechter een strafbal aan het thuisteam, toen een man uit de Wijchense verdediging de bal met zijn lichaam uit het doel hield. Ondanks dat keeper Gijs Castelijns richting de bal dook rolde deze over de lijn. Met nog enkele minuten te spelen stond Wijchen dan toch nog op een 1-0 achterstand. De spelers van Meerssen begonnen al tijd te rekken, wat hen duur zou komen te staan. Niemand anders dan Lars Wortelboer, eerder nog hard getroffen door een bal op zijn hoofd, sloeg zijn team met een snoeiharde backhand op gelijke hoogte. Bij deze 1-1 stand klonk het laatste fluitsignaal. De punten werden gedeeld.

Coaches en spelers van Wijchen waren opgelucht na de wedstrijd dat zij toch nog een dik verdiend punt hadden behaald. Zeker aangezien uitwedstrijden altijd lastig zijn voor de Wijchense formatie. Volgende week speelt Wijchen uit in Horst, de huidige koploper in de competitie. 25 november om 14:45 staat de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop gepland.