Moeizame overwinning voor hockeydames MHC Wijchen

Voor de Wijchense dames stond de uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde Barneveld op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd was er weinig bekend over deze ploeg, enkel dat ze weinig punten pakken. Het werd een taaie 0-1 overwinning.

Wijchen kwam er dan ook direct achter dat het tegenover een hardwerkend team stond. Hockeyend brachten ze te weinig. Dat maakte het voor de Wijchense ploeg ook lastig. De Wijchense dames kwamen niet in hun eigen spel en kwamen de gehele eerste helft moeilijk tot mogelijkheden of kansen.

In de rust wees coach Bouwmans de ploeg op de belangrijke aandachtspunten, maar voornamelijk op de scherpte en mindset. De ploeg pakte dat op en de tweede helft was het sterker. Toch duurde het tot de 64e minuut toen een strafcorner werd geforceerd. Met een variant werd de bal hard ingeslagen door Susan Bosman. De bal was onhoudbaar voor de keepster 0-1. De minuten daarna probeerde Barneveld de druk nog op te voeren en wist zelfs nog een strafcorner te verkrijgen. Deze werd niet benut, waarna de Wijchense MHC de wedstrijd uit kon spelen. Met nog één thuiswedstrijd te spelen staat de ploeg op een mooie derde plaats op de ranglijst. Bij winst volgende week verzekert de ploeg zich van deze derde plaats, iets waarop de promovendus van vorig seizoen vooraf alleen maar had kunnen dromen.

Volgende week zondag 25 november ’18 treedt de ploeg om 12.45 uur aan tegen Almelo D1 op Super Sunday, gevolgd door de wedstrijd van heren 1 om 14.45 uur.