Ruime overwinning Alverna op Rhode

Foto:

Behoudens een kleine tien minuten na de rust, is Alverna tegen Rhode niet in de problemen geweest. Ook in die periode waren de problemen niet echt groot, maar het was de sterkste fase van Rhode. Alverna speelde de gehele eerste helft beter dan Rhode, en mocht zichzelf verwijten dat het ‘slechts’ 2-0 was bij rust.

Al in de 1e minuut mocht Rens van Lanen doorgaan van de scheidsrechter, die de vlaggende grens- rechter ‘buitenspel’ zette, maar zijn voorzet miste richting. Vijf minuten later kwam Tjalling Kamerman op links weer goed door. Zijn voorzet op Sven van Gelder was goed, maar de doelman redde. In de 12e minuut was het wel raak. Sven van Gelder kopte een voorzet binnen (1-0), bijzonder want koppen is niet Sven’s specialiteit. Pas richting het half uur kwam het eerste gevaar van Rhode, Robert Zaalman moest een bal uit de kruising tikken na een schot uit een afgeslagen hoekschop. In de volgende aanval liep Alverna uit naar 2-0. Wederom was het Sven van Gelder, die voorbereidend werk van Dennis Arts bekeken afrondde. Tot aan de rust kreeg Alverna via Thomas vd Worp, Levi Raja Boean en Tjalling Kamerman nog kansen, maar gescoord werd er niet.

De eerste fase na rust was als boven beschreven voor Rhode, met daarin wat kansjes. Een miscommunicatie tussen Robert Zaalman en Thomas vd Worp leidde bijna tot een doelpunt. Een kopkans en en schot net naast waren de wapenfeiten in die fase van Rhode. De sterkere periode van Rhode werd afgesloten met een doelpunt van Alverna. Sven van Gelder ontfutselde de bal van de tegenstander, slalomde langs enkele verdedigers en bood Rens van Lanen een niet te missen kans (3-0). Het verzet van Rhode was hierna gebroken, de ploeg speelde zonder ‘vernuft’. Men probeerde wel de lange bal te spelen, maar die werd te vaak op twintig meter van het Alverna doel gelegd. En daar levert dat geen gevaar op.

Toch scoorde men een kwartier voor tijd uit een vrije trap de 3-1, Daan van Dinten was de maker. Na die treffer zette Alverna weer even aan en een paar minuten later was het Levi Raja Boean die de marge weer op drie bracht, door met een bekeken schot de 4-1 aan te tekenen. Het slotakkoord was voor Mats Hegman die vijf minuten voor tijd een voorzet van de ingevallen Arthur v.d. Eeckhout binnen kopte (5-1). Deze ruime en verdiende overwinning was er een van het collectief, waar naast goed voetbal ook gestreden werd voor elkaar.

Opstelling: Robert Zaalman, Dennis Arts, Jari van Ginkel, Thomas vd Worp (’75 Rick van Ginkel), Tjalling Kamerman, Mats Hegman, Mels Lantang (’84 Cas vd Wal), Derek de Bruijn, Rens van Lanen (’79 Arthur vd Eeckhout), Levi Raja Boean, Sven van Gelder.

Door Henny Remmers

Reacties

article
84668
Ruime overwinning Alverna op Rhode
Behoudens een kleine tien minuten na de rust, is Alverna tegen Rhode niet in de
https://wijchen.nieuws.nl/sport/20181119/ruime-overwinning-alverna-op-rhode/
2018-11-19T16:29:55+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2018/10/09081800/Logo-alverna-091018.jpg
Sport