Sterk Trivos verslaat naaste concurrent VVH

Foto:

De dames van Trivos hebben afgelopen zaterdag duidelijk in Harderwijk laten zien dat het kampioenaspiraties heeft. Met goed volleybal in alle 4 de sets werd de virtuele nummer 2 VVH van de mat gespeeld. De tweede 0-4- zege van het seizoen was daarmee binnen.

In de eerste set was het met name Korinda Kant die zich onderscheidde. Met goede services en harde slagen maakte zij haar punten. De servicereeks van Anne Veenstra met 4 punten kwam ook als gelegen. Het welbekende ‘Vissertje’ van Vera de Weerdt werd ook uitgevoerd, waardoor VVH helemaal de kluts dreigde kwijt te raken. 

De tweede set was van hetzelfde kaliber. Korinda Kant, Manon Ottjes en Lieke Wouters waren de scherpschutters. Toch kwam Trivos nog even op een achterstand bij 7-6, maar na een lange rally, met uitmuntend spel van libero Evi Bosmeier, was het Lieke Wouters die de gelijkmaker binnen sloeg. Toch was het Stefanie Beekers die de overwinning binnen hengelde met 5 punten uit haar service (waaronder 1 ace). 

Stefanie Beekers had de smaak goed te pakken met de service en sloeg er 7 punten mee in de derde set, waarna de nummer 29 van VVH er een einde aan maakte met een granaatslag 5-9. De servicedruk bij Trivos bleef hoog, terwijl daarentegen deze bij VVH niet aanwezig was. Veel services van VVH verdwenen regelrecht in het net. Bij 11-15 was er een lange rally met veel kunst en vliegwerk aan beide kanten. Nagenoeg onmogelijke ballen werden met gevaar voor eigen leven aan weerskanten van het net gehaald en de beide libero’s van VVH en Trivos hadden daar een groot aandeel in met de mooiste reddingen. Bij 14-21 maakte Vera de Weerdt haar 2e ‘Vissertje’ en toen had VVH het wel gezien. Na de timeout van VVH knalde Anne Visser er nog eentje in, waarna ze gelijk even aan de thee mocht. Sophie Posthumus was haar vervangster voor de service. Het laatste puntje was een goochelbal van Korinda Kant. Met veel effect liet zij de bal over de lengterichting van het net rollen, waarna deze op de grond van VVH viel. “Het heeft even wat trainingen gekost, maar dan heb je ook wat”, aldus de passer-loper van Trivos. 

In de vierde set werd de druk door coach Peter Groenen opgevoerd. Niet zoals wel eens gebruikelijk was, een set weg geven. Nee, doorgaan en de volle buit mee naar huis nemen.
Zo gezegd, zo gedaan. Sophie Posthumus mocht blijven staan voor aanvoerster Anne Veenstra. Toch ging het deze vierde set moeizamer. Natuurlijk hadden de Trivos dames veel krachten verspeeld in de vorige 3 sets, maar toch. Kleine miscommunicaties tussen Vera de Weerdt, Evi Bosmeier en Sophie Posthumus gaven even onrust bij Trivos. Toch was daar het 3e ‘Vissertje’ van Vera de Weerdt, just in time, zogezegd. Bij een achterstand van 13-9 werden Anne Veenstra en Lotte Könning ingebracht en meteen hierna kwam het speelkwartier van Stefanie Beekers. Een killblok en bekeken tipballetje brachten de stand op 13-11. Anne Veenstra sloeg de bal nipt uit en een harde aanval van de nummer 29 van VVH bracht de stand op 15-11. Een setup op maat van Lotte Könning op Manon Ottjes bracht Stefanie Beekers aan de service. 7 punten op een rij maakte zij daarmee, ondanks dat er 2 maal een timeout werd aangevraagd door de coach van VVH. De service van Lotte Könning brachten de laatste 2 punten voor Trivos op en daarmee was de 0-4 zege een feit. 

Assistent coach Hennie Visser was zeer content met het resultaat en het vertoonde spel. ‘Eindelijk een duidelijke zege op een goed team, waarmee we hebben laten zien wat we in onze mars hebben.’

Zaterdag 1 december a.s. om 15:30 uur wordt gespeeld tegen de dames 1 van Scylla uit Wageningen. Het duel zal natuurlijk plaatsvinden in thuishonk Sportcentrum Arcus en aangeraden wordt aan de supporters om vooral op de fiets te komen. Dit in verband met de te verwachten grote aantallen supporters en dito parkeerproblemen. De entree is gratis. 

Foto’s door Erik Wouters

Reacties

article
84768
Sterk Trivos verslaat naaste concurrent VVH
De dames van Trivos hebben afgelopen zaterdag duidelijk in Harderwijk laten zien dat het kampioenaspiraties
https://wijchen.nieuws.nl/sport/20181125/sterk-trivos-verslaat-naaste-concurrent-vvh/
2018-11-25T13:11:45+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2018/11/25130829/Trivos-241118-00.jpg
Trivos, Trivos Wijchen, Volleybal Wijchen
Sport