Hockeyheren MHC Wijchen winnen overtuigend op SuperSunday

Foto:

De heren van Wijchen zitten al 2 weken in een goede flow. Dit uitte zich tot op heden nog niet in puntenwinst. Afgelopen zondag speelde het team van Angelique Sonnemans de laatste wedstrijd voor de winterstop. Op eigen veld zouden de Wijchenaren makkelijk van Peel en Maas moeten kunnen winnen. En dat bleek ook zo. Het werd een mooie SuperSunday voor spelers en supporters van Wijchen Heren 1.

Vlak na de overwinning van het eerste damesteam van Wijchen betraden de heren het veld. Gespannen, maar ook vol vertrouwen, startten zij aan de wedstrijd. Die spanning werd al snel weggenomen. Wijchen overrompelde hun tegenstander en veroverde al direct twee strafcorners vlak achter elkaar. Hugo Fraij scoorde eenmaal met zijn sleeppush. Niet veel later gaf hij een assist op Sjors Reith die de bal majestueus langs de keeper legde. Al binnen 8 minuten stonden de mannen uit Wijchen op een 2-0 voorsprong. De goede start was voor Wijchen geen valkuil dit keer. Zij bleven aanvallen en moesten slechts enkele doorbraken van hun tegenstander toestaan. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft zette Tim de Groot, net terug van een langdurige blessure, een sprint in om de bal vlak voor de keeper weg te tikken. Daniël Duijzer gaf vervolg aan de inspanning van zijn teamgenoot door de bal op de plank te slaan. Met een 3-0 voorsprong was de wedstrijd beslist, de tweede helft moest voor de formaliteit nog gespeeld worden.

Vooral verdedigend stak Wijchen er sterk bovenuit. Dat zou ook weer blijken in de tweede helft. Nog minder kansen werden weggegeven. Mede dankzij Bob Krowinkel, die later uitgeroepen zou worden tot Man of the Match. Wijchen maakte behoorlijk wat schoonheidsfoutjes in de aanval. Toch zou er nog twee keer gescoord worden. Hugo Fraij sleepte wederom de bal vanaf de kopcirkel in de goal. Dit keer laag over de grond waardoor de keeper al helemaal geen schijn van kans had. Daniël Duijzer tekende voor de 5-0. De door hem geslagen bal botste tegen zowel paal als keeper, maar rolde uiteindelijk toch over de lijn.

De ruime overwinning in deze laatste wedstrijd voor de winterstop voelt goed voor de spelers en coaches van Wijchen. Het vijftal veldgoals en het ontbreken van tegengoals geven respectievelijk aanvallers en verdedigers vertrouwen voor na de winterstop.

Tijdens de winterstop zal niet meer op het veld getraind worden. Het eerste herenteam van Wijchen zal in de zaal verdergaan. Zondag 9 december zullen de eerste wedstrijden gespeeld worden. Op 6 januari speelt Wijchen thuis in sporthal de Arcus twee wedstrijden om 12:30 en 16:40.

Reacties

article
84789
Hockeyheren MHC Wijchen winnen overtuigend op SuperSunday
De heren van Wijchen zitten al 2 weken in een goede flow. Dit uitte zich
https://wijchen.nieuws.nl/sport/20181126/hockeyheren-mhc-wijchen-winnen-overtuigend-op-supersunday/
2018-11-26T12:04:04+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2018/11/26120349/MHC-Wijchen-251118.jpg
MHC Wijchen, wijchen
Sport