Kaartenregen en gelijkspel bij Tilburg-Alverna

Foto:

De wedstrijd Tilburg-Alverna eindigde met 11 gele en 1 rode kaart. Was de wedstrijd dan zo hard en onsportief? Nee, dat viel allemaal nog wel mee. Er werd scherp gestreden, maar niet onsportief. Met een 2-2 gelijkspel als einduitslag.

De vele kaarten vielen vooral door onduidelijkheid van de scheidsrechter, waar hij bij de ene overtreding ‘geel’ gaf, werd bij de volgende zwaardere overtreding geen geel gegeven. Als spelers dan om uitleg vroegen gaf hij geel voor ‘mekkeren’.

In de 38e minuut kwam Alverna op voorsprong toen Dennis Arts een vrije trap van Levi Raja Boean achter doelman Rick van Etten kopte. De eerste helft was er één met kansen voor beide teams. Alverna kon voetballend niet brengen wat het vorige week wel kon en Tilburg was vooral in de persoonlijke duels de grens van het toelaatbare aan het opzoeken.

Bij het begin van de tweede helft moest de geblesseerde Derek de Bruijn vervangen worden door Cas van de Wal. Bij de rode kaart van Jari van Ginkel waren vriend en vijand het er over eens; de rode kaart was terecht (neerhalen doorgebroken speler) maar het was toch ruim buiten het strafschopgebied, dus geen strafschop. Hij werd echter toch gegeven. De door Tim van Broekhoven keihard in geschoten strafschop betekende de 1-1. Hiermee werd de in eerste helft opgebouwde voorsprong teniet gedaan. Er brak voor Alverna een moeilijke periode aan. Mels Lantang zakte een linie terug naar de plaats van Jari v Ginkel en Mats Hegman moest wat meer verdedigend spelen. Tilburg drong aan en kreeg mogelijkheden via hoekschoppen en vrije trappen. Eén van die vrije trappen werd in de 69e minuut op een prachtige wijze in de kruising geschoten door Imad Kharichef (2-1). Alverna kreeg hierna kansen; Rens v Lanen die voorlangs schoot en het schot van de ingevallen Danny Meijer werd gered door de doelman. Maar in de 80e minuut was het dan toch raak. Sven van Gelder scoorde met een fraai schot de 2-2. Een paar minuten later kreeg Alverna nog een kans, maar Levia Raja Boean’s knal eindigde in het zijnet.

Alverna moest zich met een punt tevreden stellen. Het had ook zomaar niets kunnen zijn, want in blessuretijd tikte Robert Zaalman met z’n vingertoppen een zeker lijkend doelpunt uit de kruising.

Zondag 2 december speelt Alverna thuis tegen Oirschot Vooruit. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling: Robert Zaalman, Dennis Arts, Jari v Ginkel (’50 rood), Thomas vd Worp, Tjalling Kamerman (’58 Danny Meijer), Mats Hegman, Mels Lantang, Derek de Bruijn © (’45 Cas vd Wal), Rens v Lanen, Levi Raja Boean, Sven v Gelder.

Door Henny Remmers

Reacties

article
84799
Kaartenregen en gelijkspel bij Tilburg-Alverna
De wedstrijd Tilburg-Alverna eindigde met 11 gele en 1 rode kaart. Was de wedstrijd dan
https://wijchen.nieuws.nl/sport/20181126/kaartenregen-en-gelijkspel-tilburg-alverna/
2018-11-26T15:12:57+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2018/10/09081800/Logo-alverna-091018.jpg
Alverna
Sport