Trivos MC1 kampioen en promoveert naar de Hoofdklasse

Foto: Trivos

De prestatieve doelstelling van de MC1 was dit seizoen proberen te promoveren na de Hoofdklasse. Hiervoor was het noodzakelijk om bij de eerste twee te eindigen. En het is gelukt om twee wedstrijden voor het einde van het seizoen te promoveren. MC1 heeft voor het laatst in de hoofdklasse gespeeld in het seizoen 2013-2014.

Het was vrij duidelijk dat Halley en Trivos MC1 de twee sterkste teams waren in de poule. De eerste ontmoeting tussen deze twee teams was op zaterdag 22 september en werd gewonnen in het voordeel van Trivos met 3-1 (25-21 / 25-14 / 25-14 / 22-25). De tweede ontmoeting was bij Halley thuis op zaterdag 20 oktober en op die dag was Halley de sterkste van de twee en won met 3-1 (25-19 / 21-25 / 25-20 / 25-20).

Vervolgens moesten beide teams nog tegen de andere tegenstanders in de competitie spelen, maar zowel Trivos als Halley wonnen alles vrij overtuigend met 4-0 en lieten beide geen sets liggen. Trivos moest de laatste wedstrijd op zaterdag 1 december tegen TiVoC spelen en deze werd overtuigend gewonnen met 0-4 (9-25 / 5-25 / 12-25 / 13-25). De meiden hebben er alles aangedaan en alle resterende wedstrijden met 4-0 gewonnen. Halley moest op zaterdag 8 december hun laatste wedstrijd spelen tegen Orion. Trivos MC1 had twee mogelijkheden om nog kampioen te worden. De eerste optie was dat Orion een set moest winnen van Halley, maar aangezien Halley van iedereen met 4-0 wist te winnen was de kans erg klein. Vervolgens ging het om aantal setpoints voor en tegen. Wanneer Orion met 4-0 verloor, zouden ze minimaal 69 setpoints moeten maken tegen Halley. Dan zou het gelijk worden, maar aangezien het onderling resultaat tussen Trivos en Halley was dit in het voordeel van Trivos of Orion moest meer dan 69 setpoints maken, dan zou Trivos kampioen worden.

De eerste set werd overtuigend gewonnen door Halley met 9-25. Maar in de tweede set is het Orion gelukt om een set te winnen van Halley met 25-17! Trivos MC1 is door de setwinst van Orion tegen Halley kampioen geworden in de 1e klasse! MC1 is thuiszittend, in spanning afwachtend tot de NeVoBo-stand werd ingevoerd op de app, kampioen geworden! 

Bovenste rij, v.l.n.r.: Ilse, Lien, Imke, Mirre, Evie, Ramon / Onderste rij, v.l.n.r.: Nienke, Imke, Norah, Famke

Bron: Trivos.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen