Volleybalsters Trivos als koploper naar de tweede competitiehelft

Afgelopen vrijdag hebben de dames van Trivos alle geluk van de wereld gehad, omdat hun verliespartij tegen het 3e team van Dynamo geen grote gevolgen voor de ranglijst had. Concurrent WaHo uit Wageningen heeft de thuiswedstrijd ‘maar’ met 3-2 gewonnen van Heyendaal, waardoor 1 punt werd ingelopen op de ranglijst. Met 2 punten voorsprong op de nummer 2 gaan de dames van Trivos de Kerstdagen tegemoet en zal het jaar 2019 aanvangen met de 2e helft van de competitie.

Voor de neutrale toeschouwer was de 5-setter afgelopen vrijdag prachtig om te zien. Voor de vele meegereisde Trivos supporters een crime. Dynamo coach Jeroen van der Linden vond dat zijn team de beste wedstrijd tot dusver hebben gespeeld. Veel servicedruk in de 1e 2 sets was het sterke Dynamo wapen. Trivos daarentegen stelde daar weinig tegenover. Het begin van de 1e set was nog even veelbelovend met 2x een voorsprong van 3-6 en 5-8, maar daarna was het veelal Dynamo wat de klok sloeg. Bij de stand van 22-18 bracht coach Peter Groenen Vera de Weerdt in het veld voor Lotte Könning. Met haar service maakte zij 5 punten 22-23. Korinda Kant werd afgeblokt, waarna het even stuivertje wisselen bleef. Bij 26-26 kwam wederom een killblok van Dynamo en dat deed Trivos de das om. De laatste aanval was hard en zuiver en daarmee trok Dynamo de overwinning naar zich toe.

De 2e set was hoofdzakelijk een grote servicedruk van Dynamo, waar Trivos geen goed antwoord op had. Normaliter heeft Trivos een paar servicekanonnen in haar gelederen, echter niet deze vrijdagavond. Tot 15-15 ging het nog gelijk op, maar daarna was het Dynamo die het spel maakte. Goed doorgeslagen aanvallen met alle risico’s van dien, bepaalden het spel van Dynamo.

In de 3e set liet Trivos eindelijk zien waarom het bovenaan de ranglijst staat. Mooie aanvallen van Lieke Wouters, Manon Ottjes en Nienke Visser en goed verdedigingswerk van Evi Bosmeier en Anne Veenstra bepaalden het spelbeeld. Tussendoor sloeg Sophie Posthumus de ballen raak.

De 4e set kenmerkte zich door de vele lange rally’s met veel kunst en vliegwerk. Het sterke begin met de service van Sophie Posthumus met 3 punten was een mooie start. Dynamo liep snel weer in en bij 7-8 vroeg coach Groenen zijn 1e timeout aan. Bij 15-18 en 18-21 vroeg Dynamo de timeout aan. Dit bracht enig geluk want bij 22-22 was de 2e Trivos timeout een feit. De service van Dynamo verdween in het net. Korinda Kant kwam voor de service in het veld voor Manon Ottjes. Helaas was de daaropvolgende Dynamo aanval een hele  mooie met een lang in de lucht zwevende aanvalster met nummer 20. De service van Dynamo ging nipt uit het veld en de opvolgende aanval eveneens 23-25.

Een 5e set moest de winnaar aanwijzen. Het spel ging lange tijd gelijk op, maar bij 7-5 sloeg Anne Veenstra de service in het net. Wisseling van speelhelft. Meteen na de wisseling sloeg Nienke Visser een aanval in het net. Stefanie Beekers werd ingebracht voor Nienke Visser. Dynamo maakte een killblok. Timeout Trivos. Bij 6-11 begon servicekanon Stefanie Beekers aan haar opslag. Bij 11-10 moest zij even stoppen, omdat de coach van Dynamo een timeout aanvroeg. Dit bleek een goede set van de coach, want een aanval van Dynamo werd via het Trivosblok uitgeslagen. De volgende Dynamoaanval ging idem dito 13-10. Dynamo sloeg haar service uit het veld en raakte in de scrimmage de bal 4x. Een misser in het achterveld van Trivos bracht de stand op 14-12. De service van Dynamo ging horizontaal uit het veld 14-13. Toch was de laatste alles of niets aanval van Dynamo het bevrijdende moment voor de ploeg uit Apeldoorn. Op de achterlijn vloog de bal het veld uit 15-13.

Coach Peter Groenen was niet tevreden over zijn team:  “Ik zag het bij de warming up al een beetje aankomen, dat niet iedereen er met zijn hoofd bij was. Ik zal de filmbeelden van met name de eerste 2 sets eens even goed gaan terugkijken. Dit mag niet weer gebeuren.”

Als winterkampioen gaan de Trivosdames richting de Kerstdagen en op zaterdag 12 januari 2019 zal  de wedstrijd tegen SSS uit Barneveld aanvangen. Op zaterdag 19 januari spelen de dames eveneens thuis en wel de topper tegen de nummer 2 WaHo uit Wageningen.
Beide thuiswedstrijden vinden plaats in Sportcentrum Arcus en beginnen om 15.30 uur. De entree is gratis.