Drieduizend jeugdvoetbalspelers naar Olympic in Wijchen!

Foto: Joop Ninaber

Tijdens het Kerstzaalvoetbaltoernooi, dat wordt gehouden van 22 tot en met 29 december 2018 in het Olympic Sportcentrum te Wijchen, komen bijna drieduizend jeugdvoetballers in actie, verdeeld over 274 teams.

Het toernooi is ook te volgen op toernooi.nl (zoeken bij voetbal : 48e Kersttoernooi). De teams komen vooral uit Wijchen en omgeving van de volgende verenigingen :Alverna, Achilles’29, Arnhemse Boys, VV AWC, Aquila, Blauw Wit, Diosa Niftrik, DVE Trajanus, DVOL, Eendracht’30, EGS, Ewijk VV, Heumen SV, Juliana’31, vvjk vv,caantal van 250Oranje Blauw, OSC, Overasseltse Boys, SCE, Trekvogels, Union, UHC, Unitas’28 en Woezik SC zijn van de partij.  Er wordt deelgenomen door Onder 7 tot en met Onder 19. Het meisjesvoetbal zit duidelijk in de lift. Dit jaar zijn er twee Meisjesgroepen.

De organisatie is in handen van de commissie Kersttoernooi en achttien scheidsrechters van de KNVB offeren hun vrije tijd op om de wedstrijden in goede banen te leiden. De nummer een van iedere poule van iedere categorie plaatst zich voor de grote finaledag op zaterdag 29 december 2018.

Het wedstrijdschema is als volgt: 

Een deel van het inschrijfgeld gaat naar het goede doel. Dat doel is de Zwaluwen Jeugd Aktie, die zorgt voor betere toegankelijkheid voor mensen met een beperking tot deelname aan de voetbalsport. Daarnaast ondersteunt zij financieel het Prinses Beatrix Spierfonds bij haar onderzoek naar de bestrijding van spierziekten. Het is de gezamenlijke wens van de KNVB en de Zwaluwen Jeugd Actie om spelers nog nauwer te betrekken bij de inzameling van geld voor dit goede doel. Op die manier wordt de bewustwording van dit probleem gestimuleerd en kunnen er tegelijkertijd meer fondsen worden geworven voor dit goede doel. En zo voetballen gezonde voetballers voor hun kameraden met een beperking.

 

Reacties

article
85516
Drieduizend jeugdvoetbalspelers naar Olympic in Wijchen!
Tijdens het Kerstzaalvoetbaltoernooi, dat wordt gehouden van 22 tot en met 29 december 2018 in
https://wijchen.nieuws.nl/sport/20181218/drieduizend-jeugdvoetbalspelers-naar-olympic-in-wijchen/
2018-12-18T12:01:55+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2017/12/30203249/Zaalvoetbal-Wijchen-Joop-Ninaber.jpg
Kerstzaalvoetbaltoernooi, Kerstzaalvoetbaltoernooi Wijchen, wijchen
Sport