Trivosdames laten een set liggen

Foto: Rob Jansen

Afgelopen zaterdag waren de dames van SSS uit Barneveld de tegenstander in Sportcentrum Arcus. Voor een bomvol sportcentrum trok Trivos aan het langste eind.

De 1e set begon Trivos ijzersterk. Een snelle 5-1 voorsprong werd verkregen en ondanks het fanatieke spel van SSS, kwam Trivos geen seconde meer in gevaar. Ook de servicedruk van Trivos was veel hoger dan die van SSS en met name Korinda Kant maakte de punten. SSS die vaak de service rechtsreeks het net in sloeg, gaf de punten weg aan Trivos. Uiteindelijk was het aanvoerster Anne Veenstra die het winnende punt binnen sloeg.

De 2e set was een zogenaamde walk-over van de Trivosdames. 4 servicepunten van scherpschutster Stefanie Beekers en zelfs 6 van Manon Ottjes brachten SSS op de knieën. Het uiteindelijke tipballetje van Vera de Weerdt gaf de genadeslag.
Trivosdames In de 3e set was al een beetje zichtbaar dat Trivos haar concentratie niet goed kon vast houden. Foutjes hier en daar gaven SSS de punten. Gelukkig was libero Evi Bosmeier wel goed bij de les en met een paar miraculeuze reddingen kwam de passing toch nog goed. Ook de killblocks van Anne Veenstra deden een duit in het zakje en verder waren Lieke Wouters en Sophie Posthumus om en om aan het scoren. SSS maakte met name de punten doordat Trivos fouten maakte. De laatste bal werd door SSS uit het veld geslagen.
TrivosdamesLotte Könning kwam de 4e set in het veld voor Vera de Weerdt. Trivos begon ijzersterk aan deze set. Bij haar service maakte Sophie Posthumus 2 aces. Bij de stand 5-1 vroeg de SSS coach zijn eerste timeout aan. Deze timeout bracht enigszins de ommekeer. SSS maakte via het Trivosblok de 5-2 en liep uit naar 7-7. Trivoscoach Peter Groenen vroeg zijn timeout aan, maar had daarmee minder geluk.
TrivosdamesMet name de persoonlijke fouten bij Trivos zorgden er voor dat SSS haar kippetjes vleugels bezorgden. Een paar mooie aanvallen en goede services van SSS brachten de Barneveldsters toch weer op voorsprong. Helaas werd de service door Nienke Visser in het net geslagen, maar dit werd ook weer door SSS gedaan 20-24. Een typerende ‘kluts’ bal bij Trivos wees SSS als 4e set winnaar aan.

Volgende week zaterdag wordt het de clash in de 3e divisie B. Dan speelt Trivos thuis tegen de nummer 2 WaHo uit Wageningen.
Het duel begint op zaterdag 19 januari 2019 om 15:30 uur in Sportcentrum Arcus en de toegang is gratis.

Een DJ zorgt voor de sfeer rondom de wedstrijd. De dames van Trivos roepen alle Wijchenaren op om het team te komen aanmoedigen in hun strijd voor het kampioenschap. Op deze wijze willen ze laten zien dat ze de titel ‘Wijchens Sportteam’ meer dan waard zijn.

Foto’s door Rob Jansen

Reacties

article
86796
Trivosdames laten een set liggen
Afgelopen zaterdag waren de dames van SSS uit Barneveld de tegenstander in Sportcentrum Arcus. Voor een
https://wijchen.nieuws.nl/sport/20190114/trivosdames-laten-een-set-liggen/
2019-01-14T09:57:12+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2019/01/13122034/Trivosdames-Korinda-Kant-slaat-door-het-SSS-blok.jpg
Trivos Wijchen, Trivosdames, Trivosdames Wijchen, Volleybal Wijchen, wijchen
Sport