Hockeydames MHC Wijchen winnen van koploper Apeliotes

Bij de Wijchense hockeydames kwam de Nijmeegse koploper Apeliotes op bezoek. De Nijmeegse ploeg had nog maar één nederlaag geleden dit seizoen en kon in deze wedstrijd promotie naar de eerste klasse veiligstellen. Wijchen, daarentegen, kan nog steeds aanspraak maken op een promotieplek, maar dan moeten ze nog belangrijke wedstrijden winnen.

Direct na het eerste fluitsignaal zetten de Nijmeegse studentes druk op de Wijchense ploeg. Dit was van korte duur, want Wijchen stond tactisch als een huis en hockeyde prima onder de druk uit. Dit werd omgezet naar overtuigend aanvalsspel aan Wijchense zijde. In de 12e minuut was het Annefleur Engel die een prachtige aanval opzette over de achterlijn en daarmee Sanne van As vrij voor de goal zette. Zij wist de bal tegen de plank te werken 1-0. De ploeg van coach Meta Bouwmans bleef goed in de organisatie spelen en hield het overwicht in de wedstrijd. Wijchen kreeg nog een aantal goede kansen, maar beloonde zichzelf niet. Tot de ploeg in de 30e minuut een strafcorner veroverde. Er werd een variant gespeeld en het was Anne Jansen die met een tip de doelpuntenmaakster werd 2-0. In de resterende minuten van de eerste helft kwam de ploeg niet meer in de problemen en ging dan ook met een mooie 2-0 voorsprong de rust in.

Na rust kwam de Nijmeegse koploper agressief de kleedkamer uit en zette de thuisploeg behoorlijk onder druk. Wijchen bleef sterk spelen, waardoor er geen uitgespeelde kansen van kwamen. Een groot compliment aan de Wijchense verdediging dat foutloos speelde. Na de periode van druk was het de Wijchense ploeg die het spel maakte en de grootste kansen kreeg om de score op te voeren. Het was de keepster van Apeliotes die met een paar prachtige reddingen de ploeg in de wedstrijd hield. Tot scoren kwam het in de tweede helft niet meer, waarmee Wijchen een goede wedstrijd bekroond zag worden met, terecht verdiende, drie punten. De Wijchense meiden hebben gevochten als één team, waarbij iedereen een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de overwinning. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen nummer 5 HCM uit Arnhem.