Weer overwinning op eigen veld voor hockeyers MHC Wijchen

Het was al weer een tijdje geleden dat de mannen van Wijchen Heren 1 op het veld hadden gestaan. Na weekenden vol feestdagen was het afgelopen zondag weer tijd om de hockeysticks uit het stof te halen. De tegenstander van Wijchen was Deurne Heren 1. Eerder dit seizoen speelden de teams gelijk op Deurnens grondgebied. Zondag zou dit niet gebeuren als dat aan de Wijchenaren lag. Met aantrekkelijk spel werd dan ook op eigen veld gewonnen.

De Wijchense mannen leken inspiratie opgedaan te hebben bij de wedstrijd van Wijchen Dames 1 die wonnen met 2-0. Heren 1 startte sterk en veroverde al direct een strafcorner. Een snoekduik van de keeper uit Deurne voorkwam dat de score geopend werd. Wijchen had duidelijk overwicht in de wedstrijd. Deurne kwam de gehele eerste helft niet verder dan een strandende aanvallen op het middenveld. Optredend als heer en meester wisten de Wijchenaren toch niet te scoren. De kansen waren talrijk, maar steeds weer voorkwam de keeper van Deurne de openingsgoal. Er werd dan ook gerust bij een 0-0 stand.

Wijchen wist dat er vele doelpunten inzaten tegen Deurne. Toch waren zij ook in spanning over een mogelijk tegendoelpunt, wat hen op onverdiende achterstand zou zetten. Het zou tot de 50e minuut duren totdat Sjors Reith eindelijk wist te scoren voor zijn team. Na een harde flats raakte de bal de stick van zijn tegenstander en had de keeper geen schijn van kans. De magere 1-0 voorsprong moest uitgebouwd worden om de 3 punten definitief in Wijchen te houden. Deurne leek iets meer in hun spel te komen, wat inhield dat hun counters beter liepen. Mislukte strafcorners en twee reddingen van de Wijchense keeper Tijmen Tita Weijsters weerhield het uitteam echter op gelijke hoogte te komen. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal werd nog éénmaal gescoord. Gelukkig was het niemand anders dan Lars Wortelboer voor Wijchen die uit een rebound de doelplank achter de keeper wist te vinden. Bij deze 2-0 klonk niet veel later dan ook het eindsignaal.

Ondanks sterk combinatiespel wist Wijchen zondag slechts tweemaal te scoren. Mede dankzij Stijn Visser, uitgeroepen tot man of the match, die in de eerste helft vooral verdedigend en in de tweede helft aanvallend belangrijk was, wist Wijchen toch de overwinning binnen te halen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Cranendonck Heren 1 op het programma. 17 mei is het weer Supersunday. Dames en Heren 1 van Wijchen spelen dan beide thuis tegen hooggeplaatste tegenstanders, waarbij zij alle support kunnen gebruiken.