Hockeydames MHC Wijchen sluiten seizoen af met overwinning en 3e plaats

De laatste wedstrijd tegen Almelo van het seizoen op het programma voor de Wijchens hockeydames stond in het teken van het vasthouden van de derde plaats. Dit was het enige wat op het spel stond deze middag, naast natuurlijk een goed seizoen gezellig afsluiten en alvast bouwen aan het komende seizoen.

De Wijchense dames waren na de busreis goed gefocust en begonnen goed en fel aan de wedstrijd. Het was Annefleur Engel die in de tweede minuut een aanval door het midden goed afmaakte 0-1. Ondanks dat beide ploegen niets meer konden halen, amuseerden ze het mee gereisde publiek enorm. In de 9e minuut wist Almelo de gelijkmaker te maken. Het was Sanne van As die de Wijchense ploeg weer op het goede spoor zette met een snoeihard schot in de korte hoek 1-2. Vervolgens duurde het tot de 32e minuut waar Elle de Korte vanaf kopcirkel met een schot de keepster verraste 1-3. Toch wist de ploeg deze stand niet mee de rust in te nemen door een doelpunt in de 34e minuut, 2-3.

Direct na rust werd de Wijchense verdediging verrast, waardoor de 3-3 op het scorebord kwam te staan. Vanaf dat moment ging het spel beide kanten op en was het de vraag: wie scoort als eerste? Het was Annefleur Engel die de Wijchense ploeg weer op voorsprong zette met een technisch hoogstaand doelpunt, 3-4. Vervolgens zorgde Sabien Bosman dat ze het duel op slot gooide en maakte de 3-5. Hiermee was de eindstand bereikt en werd een prachtig seizoen afgesloten als derde in de tweede klasse.

Een geweldige prestatie van coach Meta Bouwmans en haar team, waarmee weer een mooie basis is gelegd voor volgend seizoen. De jonge ploeg blijft bij elkaar een ook coach Bouwmans en haar assistenten blijven aan boord, hetgeen vertrouwen geeft voor volgend seizoen!