Schakers van Het Kasteel na winst in schaakderby mede koploper

Foto:

Schaakclub Het Kasteel nadert de top van de ranglijst van de vierde klasse na een krappe overwinning in de schaakderby tegen OSV uit Oss. Het was een bijzondere wedstrijd, omdat twee leden van Het Kasteel, John Klein Douwel en Sjaak Laurant, in de externe competitie voor OSV uitkomen en nu hun eigen vereniging moesten bestrijden. Dat ging overigens vreedzaam, want beide heren besloten het punt te delen met respectievelijk Kaz Haans en Siebe Rossen.

Vervolgens waren er overtuigende winstpartijen voor Kasteelspelers Henk Massink, Maarten Rossen en Willem van Berkel. Daarmee leek zelfs een ruime overwinning binnengehaald te worden. Maar OSV knokte zich knap terug naar een 4- 3 tussenstand, doordat Bram Rutten en Twan Rutjes het onderspit moesten delven. Het was ten slotte Caspar Hermeling die in een sterke partij het beslissende halve punt scoorde, waardoor de punten in Wijchen bleven.

Doordat koploper Blerick wel een wedstrijdpunt morste staan Blerick en Het Kasteel nu op een gedeelde eerste plaats. Het verschil in het voordeel van Blerick bedraagt nu nog slechts een half bordpunt. Het Kasteel doet dus nog volop mee in de strijd om het kampioenschap.

Reacties