Wijchense hockeyers beginnen met verlies

Hockeyend Nederland heeft het afgelopen weekeinde weer de hockeyschoenen aangetrokken voor de eerste competitiewedstrijden van het seizoen 2020-2021. Zo ook de heren van MHC Wijchen die hun eerste wedstrijd in de 3e klasse tegen HC Horst met een 4-2 nederlaag afsloten.

Vorig seizoen bleken de mannen van Marc Slaats de 4e klasse ontgroeid aangezien zij ongeslagen op de eerste plaats stonden bij het voortijdig afbreken van de competitie. Er was geen kampioenschap, maar wel ruimte voor promotie naar de 3e klasse. In de eerste wedstrijd van het seizoen leek Horst op eigen veld direct het spel te willen maken in de eerste helft. De mannen van Wijchen boden weerstand en schoten diverse keren op het tegendoel, maar moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in Horst dat slim en effectief hockey liet zien in de Wijchense cirkel. De score liep op tot 3-0 vlak voordat het rustsignaal klonk.

Wortelboer

Het leek de spelers van Wijchen aan pit te ontbreken in die eerste helft. Duidelijk was dat zij beter moesten gaan hockeyen om een kans te maken met punten huiswaarts te gaan. Het lukte de mannen van Wijchen om na rust meer energie op de mat te leggen en beter spel te laten zien. In het derde kwart gingen de teams dan ook meer gelijk op. Lars Wortelboer zocht aansluiting in de score door de 3-1 te maken. Niet veel later kreeg Horst een strafbal en werd het verschil weer teruggebracht naar drie doelpunten. Wederom was het Lars Wortelboer die uit een strafcorner een goal voor zijn team maakte. Voor Wijchen was de tijd te kort en klonk het eindsignaal bij een 4-2 eindstand.