Wijchense hockeyers op valreep gelijk

De tweede competitiewedstrijd van MHC Wijchen heeft de mannen in de thuiswedstrijd tegen de Eindhovense studenten van Don Quishoot een punt opgeleverd. Daar zag het lang niet naar uit: pas in de allerlaatste minuut wist Lars Wortelboer de gelijkmaker te scoren.

In de eerste helft regende het al snel halve kansjes over en weer. Het loopwerk van het dynamische middenveld van de Eindhovenaren werd teniet gedaan door de Wijchense spelers. Toch kwamen zij een enkele keer erdoorheen en leidde dat nog in het eerste kwart tot het eerste doelpunt (0-1). In het tweede kwart leden beide teams grote verliezen toen de aanvoerder van de Eindhovense studenten en Guus Megens van  Wijchen, beiden uitvielen met een blessure. Tot scoren kwamen beide teams daarna niet tot het rustsignaal.

Spektakel

In het derde kwart slopen er bij beide teams wat foutjes in waardoor er meer doelpogingen en strafcorners werden weggegeven en een drietal gele kaarten werd uitgedeeld. Zo werd het een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek. Het lukte de Wijchenaren echter niet om op gelijke hoogte te komen en de mannen van Don Quishoot niet om hun voorsprong uit te bouwen. Het vierde kwart beloofde daarom nog spektakel.

Vijf minuten voor het eindsignaal wilden de studenten hun buit veiligstellen door verdedigend te spelen en voor de hoge bal te kiezen. Wijchen bleef in tegenstelling tot de tegenstander wel hockeyen. Zo lukte het spits Tim de Groot in de allerlaatste speelminuut een strafcorner te krijgen. Dit was dé uitgelezen kans voor Lars Wortelboer om zijn team op gelijke hoogte te brengen en 1 punt in Wijchen te houden: 1-1.

Boxmeer

Volgende week is Boxmeer in een uitwedstrijd de tegenstander van MHC Wijchen. De eerstvolgende thuiswedstrijd van Wijchen heren 1 wordt gespeeld op zondag 27 september vanaf 14.45 uur tegen de mannen van Liberty (Dongen).