Prode redt het niet, Credible wint de MVO Award 2019!

Foto: Ger Loeffen

Credible wint de MVO Award 2019! Slapen, eten en drinken kan bij Credible met aandacht voor de mensen die er werken. Ze kopen duurzaam in en er wordt altijd gekeken hoe dingen beter kunnen. Ook het Wijchense bedrijf Prode was genomineerd. “Wij zijn super trots op onze finale plek bij de MVO Award,” aldus Sander Koopsen van Prode.

Martin Visser van Rabobank Rijk van Nijmegen reikte de 10de MVO Award uit aan Mark Nijhuis en Loes de Kort van Credible. De Kort: “We hadden dit helemaal niet verwacht. We ondernemen maatschappelijk verantwoord vanuit ons gevoel. Mét onze medewerkers.” Nijhuis vult aan: “Dat wordt nu gezien en erkend. Nu we gewonnen hebben, bedenken we al meteen wat we nóg meer op dit gebied kunnen doen.” Het bedrijf ademt maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bij Credible kan je sinds 2013 slapen, eten en drinken. Of zoals ze zelf zeggen: in-Credible verblijf je niet maar je bént er. In 2013 startten ze met 5 personeelsleden, inmiddels zijn dat er 65. Zorg voor gasten is corebusiness, maar zorg voor eigen personeel is minstens net zo belangrijk bij het Nijmeegse bedrijf. Zo is er altijd aandacht voor doorgroei, opleiding en coaching en komt een deel van het personeel via het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen. Mooi om dan juist bij WerkBedrijf Rijk van Nijmegen deze MVO Award 2019 te krijgen uitgereikt!

Wat dit jaar bijzonder opviel, was de bescheidenheid van de finalisten
Ze hadden zichzelf waarschijnlijk nooit opgegeven. Maar zijn wel vereerd dat een ander dat heeft gedaan. In de finale stonden naast Credible ook pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg uit Berg en Dal en het Wijchense webdesign- en onlinemarketingbedrijf Prode. Ook deze finalisten hebben veel zorg en aandacht voor het personeel. Ze kiezen niet altijd de makkelijkste weg, maar kiezen wel bewust voor samenwerking en verbinding met hun omgeving.

“Samen maken mensen het verschil”
Sylvia Fleuren, wethouder Berg en Dal en juryvoorzitter, over de drie finalisten: “Het is de bevlogenheid die de drie genomineerden met elkaar delen. Niet alleen de directeuren, maar zeker ook de mensen die zij om zich heen verzameld hebben. Alle drie de genomineerden zijn bijzondere bedrijven met bijzondere mensen: de drijvende krachten!”

Peter van der Kraan van Inexeon won de MVO Award in 2018. Van der Kraan: “Na de uitreiking begint het pas. We kregen enorm veel media-aandacht. Daarnaast was er ook veel aandacht vanuit onze klanten. Daar doe je het voor. Deze award levert je dus veel op.”

Foto Finalisten MVO Award:
v.l.n.r.: Karin Nijkamp en Johannes van den Bent (De Duivelsberg), Loes de Kort en Mark Nijhuis (Credible), Barbera en Sander Koopsen (Prode)

Noot voor de redactie
Bij plaatsing van bijgevoegde foto’s graag fotograaf vermelden. Fotograaf: Ger Loeffen.
Op eerste foto: v.l.n.r: Bert Jeene (voorzitter Rijk van Nijmegen Uitdaging), Martin Visser (Rabobank Rijk van Nijmegen), Loes de Kort en Mark Nijhuis (Credible, winnaar MVO Award 2019)

Fotograaf: Ger Loeffen

Reacties