220 ontbijters aan het Stadsontbijt Batenburg

Op zaterdag 13 juni was er voor de derde maal het Stadsontbijt voor de inwoners van Batenburg. Het ontbijt startte om 10:00 uur. Toen was het nog net droog, helaas waren de weergoden ze niet goed gezind en vielen niet veel later de eerste regendruppels.

Stadsontbijt Batenburg wordt georganiseerd door Leefbaarheidsgroep Batenburg samen met “Oma Pietje”. Leefbaarheidsgroep (LBG) Batenburg heeft als doelstelling het verbeteren van de leefbaarheid van het stadje Batenburg. Zij denken en praten mee over ontwikkelingen in Batenburg, of die Batenburg aangaan. Bij “Oma Pietje“wordt gewerkt met jonge mensen met een verstandelijke beperking. Afhankelijk van de individuele mogelijkheden is er voor elke deelnemer een passende plek te vinden binnen onze dagbesteding.

Ron Frederiks is secretaris bij de LBG Batenburg. Hij licht toe hoe het Stadsontbijt Batenburg is ontstaan: “Tijdens de ontwikkeling van het Stadsontwikkelingsplan Batenburg kwamen wij tot de conclusie dat wij de LBG Batenburg meer op de kaart moesten zetten, zodat meer inwoners van Batenburg van ons bestaan weten. Toen kwamen wij op het idee om in 2013 een Stadsontbijt te organiseren voor alle inwoners van Batenburg. Dit resulteerde al meteen in zo’n 150 aanmeldingen en in 2014 waren er circa 170. Dit jaar doen wij de organisatie samen met “Oma Pietje” en hierdoor hebben we dit jaar zelfs 220 aanmeldingen. Circa 160 uit Batenburg, toch zo’n 25% van de het inwoneraantal, en 60 die een relatie hebben met “Oma Pietje” of die bivoorbeeld met een boot in de haven liggen.”Stadsontbijt Batenburg 2015

Er hebben zich niet zo veel jongeren aangemeld, het zijn vooral de ouderen die het erg leuk vinden, aldus Ron. “Zij vinden het een erg sociaal evenement waarin ze naast een heerlijk ontbijtje lekker kunnen bijkletsen. Al met al zijn de reacties altijd positief en dat is voor ons een reden om door te gaan en is iedereen altijd bereid een steentje bij te dragen.”

Het ontbijt ziet er dan ook heerlijk uit met een sapje, broodjes, fruitcocktail, koffie, diverse soorten broodbeleg, thee, Batenburgse bol en krentenbrood.Stadsontbijt Batenburg 2015

Ron vindt het erg belangrijk om te melden dat het Stadsontbijt niet kon plaatsvinden wanneer er geen sponsoren zijn. “Ik wil alle sponsoren hartelijk danken voor hun bijdrage, zonder jullie was dit niet mogelijk geweest.” En om de begroting helemaal rond te krijgen, gaat Ron aan het einde van het ontbijt nog even met de pet rond.

Wethouder Paul Loermans, die deze zaterdag ook buiten de deur in Batenburg mocht mee ontbijten, was enthousiast. “Het is een geweldig initiatief om met het hele dorp bij elkaar te zijn. Dit is erg goed voor het gemeenschapsgevoel van het stadje Batenburg,” aldus wethouder Loermans.

De mevrouw links vierde haar 85e verjaardag tijdens StadsontbijtStadsontbijt Batenburg 2015De jongste van het gezelschap vond het minder leukStadsontbijt Batenburg 2015De jeugd liet het zich goed smakenStadsontbijt Batenburg 2015

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen