Burgemeester Verheijen mag eerste paal slaan voor nieuwbouw EromesMarko

Foto: EromesMarko

Burgemeester Verheijen slaat de eerste paal voor de bouw van een ambitieus nieuw bedrijfspand van EromesMarko, een innovatieve meubelontwikkelaar voor de onderwijsbranche. De nieuwbouw wordt uiteindelijk twee keer zo groot als het huidige bedrijfspand en wordt gerealiseerd volgens de modernste inzichten op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid. Het stond gepland voor vrijdag 13 januari, echter door het slechte weer is dit uitgesteld.

EromesMarko ontwikkelt én produceert inrichtingsconcepten voor onderwijsgebouwen, vanuit locaties in Wijchen, Hoogeveen en Emmen. Het bedrijfspand in Wijchen dateert uit 1967. Directeur Arnoud van Spijk: “In de loop van ons bestaan hebben we ons pand wel al een paar keer uitgebreid en hier en daar vernieuwd, maar door onze groei is het inmiddels echt te klein geworden. Bovendien: we zijn in ons werk dagelijks bezig met duurzaamheid. Daar hoort ook een pand bij dat past bij onze visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Energiezuinig
Het nieuw te bouwen bedrijfspand voldoet straks aan de hoogste duurzaamheidsnormen. Dit betekent dat er onder andere veel aandacht wordt besteed aan isolatie, ventilatie en energiebesparing, bijvoorbeeld door hergebruik van warmte, LED-verlichting met een daglichtregeling en zonnepanelen. Van Spijk: “We zetten hoog in, want we hopen hier in Wijchen nog heel lang onze mooie meubelconcepten te kunnen maken. Daarbij moeten onze medewerkers kunnen rekenen op een gezond en prettig werkklimaat. En natuurlijk zorgen we ook dat je aan de inrichting van ons eigen pand ziet waar we voor staan en wat we in huis hebben!”

3 fases, 3 jaar
Het nieuwe pand wordt op hetzelfde terrein opgebouwd in drie verschillende fases, zodat het bedrijf de werkzaamheden tijdens de nieuwbouw ongestoord kan voortzetten. In totaal zal de nieuwbouw zo’n drie jaren in beslag nemen. Resultaat is een bedrijfspand dat ongeveer twee keer zo groot is als het huidige pand.

In een filmpje op haar website laat EromesMarko zien hoe de nieuwbouw er straks uitziet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen