Wethouder Gerrits legt de fundering voor de toekomst van de Aciaciastraat in Wijchen

Om een feestelijk tintje aan de start van de nieuwbouw aan de Acaciastraat/Everardusplein te geven, legde wethouder Geert Gerrits met ontwikkelaar RVG Development symbolisch de eerste funderingsbalk. Dit deden zij op donderdag 23 maart in het toeziend oog van de aanstaande bewoners.

Wethouder Geert Gerrits mocht de bezoekers toespreken en de toespraak kwam recht uit zijn hart: “Ik heb mijn roots hier in deze wijk liggen. Mijn ouders en voorouders zijn hier geboren en getogen. Voor mij is het heel bijzonder om bij dit project, dat een behoorlijk lange geschiedenis heeft, stil te blijven staan. Het is een rijk stukje grond met een turbulent verleden. De oud Wijchenaren zullen dit zich wel herinneren, die hebben de verandering ook meegemaakt. Het begint eigenlijk al in de jaren ’40 dat er op deze plek een fabriekje heeft gestaan genaamd het onderbroekenfabriekje. Het klinkt misschien wat oneerbiedig maar tegenwoordig noemen we dat lingerie. Het was bijzonder omdat in Wijchen de eerste vrouwen in dat fabriekje aan het werk gingen.  Het is de plek waar de Wijchense emancipatie begonnen is. In de jaren ’50 is hier een supermarkt van de familie Veltmaat gekomen die een hele lange tijd bestaan heeft. De omwonenden zullen zich nog wel herinneren dat hier een noodwinkel van Jan Linders gestaan heeft. Ik kan me ook nog herinneren dat tijdens de jaarwisseling  hier op het veldje een vreugdevuur werd gehouden en dat was toch een bijzondere aangelegenheid.”

En uiteindelijk ontstonden er wilde plannen voor deze plek  zoals appartementen, hoogbouw. Ik ben blij dat we daar afstand van genomen hebben en dat deze prachtige woningen hier komen. Zij passen ook beter bij de omgeving. Vandaag wordt de laatste fundering gelegd, laat het een fundering zijn voor rust op deze plek en waar het prettig wonen is. Hiermee komt een einde aan de roerige geschiedenis van deze plek. Ik wil de bewoners feliciteren en meegeven dat wij graag bouwen voor alle doelgroepen. En dat betekent dat wij aan diversiteit hebben in de wijken en dat geeft sterke levende wijken aan”.   

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen