AWC wint overtuigend van Beerse Boys

De plekken op de ranglijst verraden anders, maar AWC was zondagmiddag heer en meester over Beerse Boys. Onder meer door twee doelpunten van Gijs de Kleyn was de Wijchense ploeg met 4-1 te sterk voor de bezoekers. Hierdoor stijgt AWC twee plekken.

Al vroeg in de wedstrijd wilde AWC de druk naar voren er op houden. Onder meer een goed schot van Fren Stevens werd gekeerd door keeper Koen van Kollenburg en daarna leverde hij een prima voorzet aan Lennart Nieuwenhuizen, die er net niet aan kon komen. In de elfde minuut was het wel raak. Gijs de Kleyn kreeg een goede dieptepass van Stevens en mikte de bal in de verre hoek binnen. Drie minuten later verdubbelde hij de AWC-voorsprong. Nadat Van Kollenburg een vrije trap van, opnieuw, Stevens pareerde tikte De Kleyn de bal makkelijk binnen. Voor rust had ook Idar Kramer met een kopbal nog een goede kans, maar het was wachten op een aansluitingstreffer. Jannes Mulders schoot van dichtbij, maar Mark ter Haar redde. Even later moest Nicky van de Groes de bal van de lijn halen, nadat Ter Haar al geklopt was. Waar de bal aan de ene kant niet viel, scoorde AWC wel. Nieuwenhuis werkte de bal na een counter achter doelman Van Kollenburg na een uitstekende pass van Jaap Jansen.

Na de rust, waarin AWC kon genieten van een 3-0 voorsprong, wilde het de voorsprong graag uitbreiden. Een paar minuten na rust ging een omhaal van De Kleyn over het vijandelijke doel en daarna werd een doelpunt van hem afgekeurd nadat de grensrechter had gevlagd voor buitenspel. Elf minuten na de rust wist Beerse Boys dan toch te scoren. Een afvallende bal werd door invaller Ronnie Pijnenburg achter Ter Haar geschoten. Tien minuten later wist Stevens de voorsprong weer uit te breiden tot drie doelpunten verschil. Doelman Van Kollenburg raakte zijn geplaatste schot van buiten de zestien wel maar hij kreeg zijn hand er niet goed achter.
Daan Mulders van Beerse Boys mistte even later 1-op-1 voor het doel. AWC’er Rico Timmermans kwam later in kansrijke positie, maar hij vond de handen van de keeper op zijn weg. Een minuut voor tijd had de middenvelder nogmaals een kans, maar hij lobde de bal langs de verkeerde kant van de paal. Daardoor bleef het 4-1, de eindstand en steeg AWC een paar plaatsen op de ranglijst.

Opstelling: Mark ter Haar; Wiebe Veltmaat, Idar Kramer, Nicky van de Groes, Joost Loeffen; Jaap Janssen, Jim Toonen (79. Jeffrey Tangerink), Rico Timmermans; Fren Stevens, Lennart Nieuwenhuis (68. Niels Ceelen), Gijs de Kleyn (64. Daan Paau)