112

32-jarige Wijchenaar aangehouden voor brandstichting

Foto: Politie

De politie heeft dinsdagochtend een 32-jarige Wijchenaar aangehouden die verdacht wordt van brandstichting bij een camping aan de Rimpelt in Afferden (gemeente Bergen). Eerder al werd een 23-jarige man uit Didam voor de brandstichting aangehouden.

De brand vond plaats op zondag 10 mei 2020. Hierbij raakte niemand gewond. Het receptiegebouw van Camping Roland aan de Rimpelt werd even na 1.00 uur zondagmorgen getroffen door de brand. De brandweer kwam daarop met verschillende blusvoertuigen in actie om het vuur te bestrijden. Om 2.15 uur kon de brandweer melden dat de brand onder controle was.

DNA-sporen

Na de brand is de politie zowel een forensisch als tactisch onderzoek gestart. Zo zijn camerabeelden veiliggesteld en werden DNA-sporen aangetroffen. De sporen en beelden leidden uiteindelijk naar het tweetal. De verdachte uit Didam is op 23 februari aangehouden en de man uit Wijchen gisterochtend.
Met de aanhouding van de twee is het onderzoek nog niet afgerond. Meerdere aanhoudingen worden volgens de politie dan ook niet uitgesloten.

Reacties