112

Oplichter pint duizenden euro’s van Wijchenaar

Foto: politie/Bureau GLD

In de uitzending Bureau GLD, het opsporingsprogramma van Omroep Gelderland, is woensdag een geval van oplichting in Wijchen behandeld. Het ging om een man die op 1 februari enkele duizenden euro’s pinde met een pas die niet van hem is.

Het slachtoffer uit Wijchen, een oudere man, werd gebeld door iemand die zei van de bank te zijn en vertelde dat de pas van de klant moest worden doorgeknipt door een probleem met de telefoon en de computer. Het slachtoffer moest de pas in een envelop doen, die later zou worden opgehaald.

De vrouw die even later aan de deur kwam droeg een PostNL-jas; zij is volgens de politie ongeveer 18 jaar oud en heeft een getint uiterlijk. De Wijchenaar vertrouwde het niet, maar inmiddels bleken er al duizenden euro’s van zijn rekening te zijn gehaald.

Inlichtingen

Wie inlichtingen kan geven over de man die het geld heeft gepind of de vrouw kan gratis de tiplijn op 0800-6070 bellen of contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Zaaknummer: 2021049658. Hier is een tipformulier van de politie te vinden.

 

 

 

 

Reacties