Verhalenvertellers op het Kerst Sprookjesfestijn Wijchen

Foto: wijchen.nieuws.nl

Op 17 en 18 december is het weer tijd voor het kerstsprookjesfestijn in Wijchen. En wie kan je beter meenemen in de winterse sprookjessfeer dan een verhalenverteller? Zaterdagavond na tienen komen er ook nog eens griezelverhalen.

In de verteltenten op het festival op de touwslagersbaan en de Burchtstraat vertellen niet minder dan vijf vertellers hun verhalen. Op zaterdag hoort u Paul Groos, Hanna’Floor de Roos en Ineke de Jongh, op zondag vertellen Joost Schellekens, Nadja Spooren en opnieuw Paul Groos. Hun verhalen zijn zeker niet alleen voor kinderen, ook volwassenen worden betoverd door de woorden van de vertellers. Op zondagmiddag om 14.00 uur en om 16.00 uur is het de beurt aan de jonge vertellers. Leerlingen van bs ’t Palet in Wijchen en van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen vertellen hun verhalen. Kom naar de verteltenten en laat je meevoeren op het ritme van de verhalen naar verre oorden en lang vervlogen tijden.

The Fright Before Christmas
Even lekker griezelen in de donkere dagen voor kerstmis. In Engeland is het een goede traditie om die lange avonden door te brengen bij het haardvuur en daar duistere verhalen te vertellen. Vertellers Paul Groos, Joost Schellekens en Raymond Uppelschoten brengen deze traditie graag naar Kasteel Wijchen. Als op zaterdagavond 17 december na tienen de winkels sluiten en het centrum leegloopt, begint om 22.13 uur precies een uurtje vol gotische griezelverhalen, lugubere legenden en heftige horror. De zaal in het kasteel wordt helemaal in een spookachtige sfeer gebracht en de vertellers doen de rest. Filmmaker Marc van Kampen zorgt voor een korte horrorfilm om in de stemming te komen. Griezelt u mee? De toegang kost €3,50. Kinderen onder de 14 jaar mogen alleen onder begeleiding en verantwoordelijkheid van een volwassene naar binnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen