Droef nieuws bij start nieuwe seizoen RepaircaféWijchen

Foto: Repaircafe Wijchen

Ton Hagemans, (rechts op de foto met geruite bloes), vrijwilliger bij het RepaircaféWijchen van het eerste uur, is op 5 augustus jl. op 80-jarige leeftijd overleden. Voor vele bezoekers van het RepaircaféWijchen heeft hij de stofzuiger, het koffiezetapparaat, de staafmixer en andere defecte huishoudelijke apparaten gerepareerd.

“Bij zijn collega’s was hij zeer geliefd. Dat is op te maken uit wat zij mailden: ‘Kon altijd fijn met hem praten en hij hielp altijd bij vragen’; ‘heb hem leren kennen als een aardige rustige man die deskundig aan het repareren was’; ‘we zullen hem gaan missen’,” vertelt Johan de Kievit.
“Dat Ton een vakman was, werd mij duidelijk bij de eerste of tweede keer dat het RepaircaféWijchen open was. Er werd een defecte stofzuiger ingebracht. Ton haalde het hele apparaat uit elkaar, deed wat metingen van de elektrische verbindingen, soldeerde een nieuwe verbinding en schroefde het apparaat weer in elkaar. Stekker in het stopcontact en het apparaat werkte weer! Drie kwartier noeste arbeid werd beloond met een compliment van de eigenaar van de stofzuiger. Daar deed Ton het voor. Op 13 juli jl. stuurde Ton een mailtje aan alle vrijwilligers om te vertellen over zijn hartprobleem. Hij meldde zich af want hij moest eerst een operatie ondergaan. Hij vond het jammer dat hij verstek moest laten gaan. ‘Maar het komt weer goed’, schreef Ton. Het is helaas anders gelopen dan hij wenste.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen