Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 2 – 11 januari 2017

Deze week o.a. Avondvliegseizoen vliegbasis Volkel, 112, daar pak je ook woninginbrekers mee, Wanneer ontvangt u uw belastingaanslag? en Vergaderingen en bijeenkomsten

Avondvliegseizoen vliegbasis Volkel
Vanaf 9 januari 2017 vliegen F-16’s in de avonduren vanaf vliegbasis Volkel. Zij vliegen 10 weken lang van maandag tot en met donderdag tot uiterlijk 23.00 uur. Op vrijdag wordt er alleen overdag gevlogen. Het vliegen in de avonduren eindigt op 17 maart 2017.
Waarom vliegen er F-16’s?
Om zowel nationaal als internationaal bij te dragen aan vrede, veiligheid en stabiliteit is het nodig dat vliegers blijven oefenen. Daarom vliegen zij niet alleen overdag maar ook in het donker, zowel boven land als zee. Op www.defensie.nl vindt u meer informatie.
Heeft u nog vragen of klachten?
Heeft u nog vragen of klachten over het geluid? Dan kunt u bellen met het gratis telefoonnummer 0800 – 0226033.

112, daar pak je ook woninginbrekers mee
U kent uw wijk het beste. Als u denkt dat er iets niet in orde is, dan is dat meestal ook zo. Ziet u verdachte personen in uw buurt, mensen die niet in uw buurt thuishoren en veel aandacht hebben voor woningen in de buurt? Bel dan direct de politie via 1-1-2.
Wat vertel je de politie?
Let erop hoe de mensen die in de buurt lopen eruit zien en welke kant ze opgaan. Dan kunt u dit aan de politie doorgeven. Hebben ze een auto, motor of busje bij zich? Schrijf dan ook het merk en kenteken op. Het is belangrijk om zo snel mogelijk de politie te bellen. Want een inbreker heeft maar een paar minuten nodig om zijn slag te slaan en er vandoor te gaan. Door uw telefoontje kan de politie snel aanwezig zijn en de inbrekers oppakken. De politie benadrukt: liever tien keer voor niets gebeld, dan één keer te weinig!
Buurt Whatsapp
In Wijchen heeft een aantal bewoners het initiatief genomen om samen met andere bewoners in hun buurt zich in te zetten voor een veiliger gevoel. Sommige buurten vinden het voldoende om elkaar te kennen, andere hebben een Buurt Whatsapp-groep opgezet waar meldingen van bijzonderheden rondgestuurd kunnen worden. Doet u al mee met de Buurt Whatsapp in uw wijk?

Wanneer ontvangt u uw belastingaanslag?
Eind januari verstuurt Munitax de belastingaanslagen. Als u MijnOverheid gebruikt dan krijgt u uw belastingaanslag van Munitax eind januari in uw digitale brievenbus. Gebruikt u MijnOverheid niet? Dan krijgt u uw post van Munitax gewoon zoals u gewend bent.
Aanmelden bij MijnOverheid
Heeft u zich nog niet aangemeld bij MijnOverheid? En wilt u uw post van Munitax ook digitaal ontvangen? Activeer met uw DigiD uw MijnOverheid account op www.mijn.overheid.nl. Vergeet hierbij uw e-mailadres niet te controleren. Dan krijgt u automatisch een e-mail als er nieuwe berichten voor u zijn in uw digitale brievenbus. Bijvoorbeeld ook over uw belastingaanslagen, uw kinderbijslag, betaalspecificaties van uw WW, of het verlopen van uw rijbewijs of APK.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie over Munitax? Op www.munitax.nl vindt u informatie over gemeentelijke belastingen, uw aanslag, de WOZ-waarde van uw woning en MijnOverheid.

 

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda.
12 januari
19.30 uur: Commissievergadering
21.00 uur: Raadsvergadering
26 januari
19.00 uur: Gesprekstafel, afvalbeleid
20.00 uur: Raadsvergadering
1 februari
19.00 uur: Inspraakbijeenkomst, verbeteren doorstroming en veiligheid Kerkeveld (locatie ‘t Mozaïek). Meer informatie over het programma en de procedure leest u op de raadspagina in de Wegwijs en op www.wijchen.nl.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook op welke wijze u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Verkeersbesluit

  • Parkeerplaats Dorsvlegel, Wijchen, parkeerplaatsen voor marktkooplieden op donderdag.

Milieumelding

  • Korte Herreweg 25, Balgoij (veranderen bedrijf Nobi-Groen).

Verleende APV vergunning/bijzondere wetten

  • Verschillende straten in Alverna, evenementenvergunning, geluidsontheffing, besluit tijdelijke verkeersmaatregelen en ontheffing voor de Zondagswet voor de carnavalsoptocht op 26 februari 2017 (voor een periode van drie jaar).
  • Graafseweg 570, Wijchen, ontheffing verkoop goederen op zondag voor Dorpshuis Oase, rommelmarkt op 15 januari en 12 februari 2017.

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Bijsterhuizen 3005 A, Wijchen (afwijken bestemmingsplan en uitbreiden bedrijfspand).
  • Everardusplein thv nummer 4, Wijchen (kap 6 kastanjebomen).
  • Zandbergseweg 5, Hernen (vervangen dak).

Verleende omgevingsvergunningen

  • Boskant 130 en 130 A, Wijchen (bouw woning met bijgebouw en aanleg inrit).
  • Dassenloop 5, Hernen (afwijken bestemmingsplan aanleg paardenbak).
  • Everardusplein thv nummer 4, Wijchen (kap 6 kastanjebomen).
  • Graafseweg 916 A, Wijchen (wijzigen pand tot woonhuis, bouw erfafscheiding en aanpassen uitweg).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen