Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 4 – 25 januari 2017

Deze week o.a. Belastingaanslag van Munitax binnenkort in de bus, Voorkomen woninginbraak, Verkiezingen Tweede Kamer en Verleende APV vergunningen/bijzondere wetten

Belastingaanslag van Munitax binnenkort in de bus
Eind januari ontvangen de meeste inwoners en ondernemers de belastingaanslag van Munitax per post. U ontvangt uw belastingaanslag digitaal in uw berichtenbox als u zich hiervoor heeft aangemeld bij MijnOverheid. Wilt u dit ook? Meld uzelf dan zo snel mogelijk aan bij www.mijnoverheid.nl.
Wat staat er op de aanslag?
Op de aanslag staan de gemeentelijke belastingen. Dit zijn de onroerende zaakbelasting (OZB), rioolheffing, afvalstoffenheffing, reinigingsrecht of hondenbelasting. Heeft u een eigen woning of bedrijfspand? Dan ziet u ook de WOZ waarde van uw pand. Dit is de waarde van uw pand op 1 januari 2015.
Extra telefonische bereikbaarheid
Maandag tot en met vrijdag zijn wij van 8.30 uur tot 12.30 uur telefonisch te bereiken via telefoonnummer 024 678 09 62. Op dinsdag 31 januari, woensdag 1 en donderdag 2 februari kunt u ons ook van 18.00 tot 20.30 uur bellen. Meestal kunnen we uw vraag direct beantwoorden. Soms is er meer informatie nodig. Medewerkers van Munitax bellen u dan binnen vijf werkdagen terug.
Meer informatie?
Wilt u meer weten over het aanvragen of ontvangen van kwijtschelding? Of wilt u weten hoe u bezwaar maakt tegen de aanslag en/of de WOZ waarde? Op www.munitax.nl vindt u deze informatie.

Voorkomen woninginbraak
De laatste weken lijken woninginbrekers in de gemeente Wijchen weer vaker dan gemiddeld op pad te zijn. Voor de politie en de gemeente aanleiding om extra aandacht te vragen voor deze vorm van criminaliteit.
Dat gelegenheid de dief maakt weten we eigenlijk wel. Maar soms verslapt de aandacht. Je vergeet bijvoorbeeld de ramen te sluiten als je boodschappen gaat doen. Of je zet het alarm niet aan als je een avondje uitgaat. Of je trekt de voordeur dicht zonder deze op slot te draaien. Het is belangrijk alert te blijven. Op de website van de politie en van het Politiekeurmerk Veilig Wonen vindt u tips om woninginbraak te voorkomen.
Ziet u iets verdachts in uw omgeving, een persoon of een auto? Noteer het merk, de kleur en het kenteken van de auto. Voor verdachte situaties mag u ook altijd bellen met het alarmnummer 112. In de gemeente Wijchen zijn de gemeente en de politie een paar jaar geleden gestart met Wijchen Waakt. Het idee erachter is eigenlijk heel simpel. Aan bewoners wordt gevraagd extra goed op te letten. Zij kennen hun straat, hofje of wijk als geen ander.
Meer weten? Kijk dan op www.wijchen.nl. U vindt er een handige toolkit die u meteen kunt gebruiken. Ook leest u er alles over de succesvolle BuurtWhatsapp-groepen in onze gemeente.

Verkiezingen Tweede Kamer
Op woensdag 15 maart 2017 zijn de verkiezingen van de Tweede Kamer. U kunt dan uw stem uitbrengen. Uiterlijk 1 maart 2017 krijgt u per post een stempas voor de verkiezingen. De stempas en een geldig legitimatiebewijs moet u meenemen als u gaat stemmen.
Wat is een geldig legitimatiebewijs?
Een geldig legitimatiebewijs is een Nederlandse Identiteitskaart, een paspoort of een Nederlands rijbewijs. Alleen hiermee mag u stemmen. U bent verplicht dit bewijs te laten zien aan de voorzitter van het stembureau. Alleen voor het stemmen mag dit legitimatiebewijs maximaal 5 jaar verlopen zijn. Heeft u geen geldig legitimatiebewijs meer? Vraag op tijd een nieuwe identiteitskaart, paspoort of rijbewijs aan.
Iemand anders machtigen om te stemmen?
Op onze website www.wijchen.nl/verkiezingen kunt u hiervoor de informatie en formulieren vinden.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda.
26 januari
19.00 uur: Gesprekstafel, afvalbeleid
20.00 uur: Raadsvergadering
1 februari
19.00 uur:     Inspraakbijeenkomst, verbeteren doorstroming en veiligheid Kerkeveld (locatie ‘t Mozaïek).
9 februari
19.00 uur: Informatiebijeenkomst, herijking visie Oostflank Westflank centrum
20.00 uur: Commissievergadering
21.45 uur: Raadsvergadering

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook op welke wijze u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Verleende APV vergunningen/bijzondere wetten

  • Diverse straten Centrum Batenburg, evenementenvergunning, geluidsontheffing en besluit tijdelijke verkeersmaatregelen voor Carnavalsoptocht Stadspompers op 25 februari 2017. Verleend voor een periode van drie jaar op 16 januari 2017.
  • Maasdijk ongenummerd, Batenburg, stookontheffing voor carnavalsvereniging Stadspompers voor de verbranding van Fupke voor het afsluiten van carnaval op 28 februari 2017 van 23.55 uur tot 1 maart 2017 00.30 uur. Verleend voor een periode van drie jaar op 16 januari 2017.

Mededeling voorgenomen kap

  • Ringlaan, Wijchen naast nr. 98, 1 paardekastanje.
  • Elsland, Wijchen naast nr. 1810, 2 vleugelnoten.
  • De Ververt, Wijchen naast nr. 1201, 4 haagbeuken.
  • Leeuwebekstraat, Wijchen naast nr. 26, 1 paardekastanje.

Verlenging beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning:

  • Industriepark 14, Wijchen (uitbreiden bedrijfspand).
  • Nieuweweg 190, Wijchen (aanpassen inritten).

Kennisgeving ontwerpbesluit omgevingsvergunning uitgebreid

  • Molenweg 24, Bergharen (afwijken bestemmingsplan vestigen kinderdagverblijf, brandveilig gebruik en aanleg inrit).

Verleende omgevingsvergunningen

  • Brink ongenummerd thv nummer 5, Wijchen (plaatsen insectenhotel).
  • Industriepark 14, Wijchen (uitbreiden bedrijfspand).
  • Torenstraat 4, Balgoij (afwijken bestemmingsplan gebruik als caravanstalling).

Verleende omgevingsvergunning uitgebreid

  • Geitweg 4 A, Wijchen (brandveilig gebruik).

Sloopmeldingen

  • Grotestraat 21, Bergharen (sloop schuur).
  • Kruisbergseweg 26, Wijchen (verwijderen deel van het dak met asbest).
  • Molenweg 12, Bergharen (sloop bestaande aanbouw).
  • Molenweg 24, Bergharen (slopen schuren en kassen).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen