Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 4 – 23 januari 2019

Foto: wijchen.nieuws.nl

Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. Aanleg kasteeltuin Wijchen, Een gewaarschuwd mens …, Belastingaanslag Munitax binnenkort in de bus en aangevraagde/verleende vergunningen

Aanleg kasteeltuin Wijchen
Vanaf 21 januari start aannemer Willem Hendriks met de aanleg van de plantvakken in de kasteeltuin. En er komen banken, afvalbakken en plantenbakken. Begin februari maakt de aannemer een speelplek in de tuin achter het kasteel. Later dit jaar plaatsen we nog twee kunstwerken in het water achter het kasteel. Bij de bruggen naar de kasteeltuin bij de Spoorstraat komen witte hekwerken. Deze geven extra aandacht aan de ingang naar de kasteeltuin. Wilt u meer weten over dit project? Kijk dan op www.wijchen.nl/kasteeltuin.

Een gewaarschuwd mens …
We fietsen in Wijchen gelukkig heel wat af. Fietsen is immers gezond én gemakkelijk. Vooral als je even snel een boodschap wilt doen. Parkeren van je stalen ros is in het centrum van Wijchen nooit een probleem. Of toch wel? Wist u bijvoorbeeld dat het “wildparkeren” van fietsen op de Markt écht problemen geeft? Winkeliers en het winkelend publiek ergeren zich steeds vaker aan fietsen die her en der worden neergezet. Oók hulpdiensten als ambulances en brandweerwagens hebben er veel last van. Zij kunnen er simpelweg niet door. Vandaar dat de gemeente onlangs met borden heeft aangegeven waar je géén fietsen mag plaatsen.

Tot nu toe hebben onze toezichthouders alleen maar waarschuwingen gegeven aan mensen die hun fiets verkeerd hadden neergezet. Maar let op: vanaf deze week wordt er écht gehandhaafd. Dat betekent dat fietsen die verkeerd staan worden weggehaald en naar de gemeentewerf worden gebracht. De eigenaren kunnen in ruil voor 10 euro en het tonen van legitimatiebewijs en/of fietssleutel hun fiets weer terugkrijgen.

Tip: Parkeer uw fiets alleen nog op plekken waar dit wél is toegestaan. Winkeliers, het winkelend publiek, onze toezichthouders én de hulpdiensten zullen u dankbaar zijn. Het grote voordeel is bovendien dat de gemeente uw fiets laat staan. Dat scheelt u weer een hoop geld en gedoe. Hoe noemen we dat ook alweer? Een gewaarschuwd mens …

Belastingaanslag Munitax binnenkort in de bus
Eind januari krijgen de meeste inwoners en ondernemers de belastingaanslag 2019 van Munitax. Heeft u vragen over uw WOZ-waarde of uw aanslag? Bel met 024 67 80 962 en krijg snel iemand aan de lijn. Kunnen we uw vraag niet direct beantwoorden? Dan bellen we u binnen vijf werkdagen terug.
Als ik bel, word ik dan meteen geholpen?
Heeft u vragen over uw WOZ-waarde of uw aanslag? Bel dan naar Munitax. Belt u op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur met 024 67 80 962? Dan heeft u snel iemand aan de lijn. In de meeste gevallen kunnen we uw vraag direct beantwoorden. Soms is er meer informatie nodig. We bellen u dan binnen vijf werkdagen terug met een duidelijk antwoord. Munitax is op donderdag 31 januari van 17.30 tot 20.00 uur extra telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 024 67 80 962.
Meer informatie
Elk jaar krijgt u een aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen. Hierop staan bijvoorbeeld de WOZ-waarde, de onroerende-zaakbelasting (OZB), rioolheffing en afvalstoffenheffing. Op de achterkant van de aanslag leest u hoe het zit met kwijtschelding, betalen en bezwaar maken. Wilt u meer weten over de verschillende belastingen, bezwaar maken, MijnOverheid of de Berichtenbox? Op de website www.munitax.nl vindt u eenvoudig uitgebreide informatie.

Opgewekt Maas en Waal
Opgewekt Maas en Waal is opzoek naar inwoners uit Bergharen die mee willen doen met het coöperatief project Postcoderoos. Dit is een populaire naam voor de Regeling Verlaagd Tarief die al sinds 2014 van kracht is. Deze regeling is zeer geschikt als u geen zonnepanelen op uw eigen dak kunt of wilt plaatsen maar wel duurzame energie wilt opwekken. Het financieel vooruitzicht is zeer gunstig. Alleen bij voldoende belangstelling start het project. Op www.opgewektmaasenwaal.nl vindt u meer informatie over het project.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Elke week is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels of informatiebijeenkomsten (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda’s.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.

Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Milieumelding

 • Aaldert 7, Bergharen (eindigen bedrijfsmatige activiteiten).

Slopen

 • Leemweg 105, Wijchen (deel woning).
 • Molenweg 57, Bergharen (deel woning, asbesthoudend materiaal).
 • Nieuweweg 97, Wijchen (deel bedrijf en verharding).

Kappen

 • Michielpad bij nr. 22, Wijchen (2 essen).
 • Heilige Stoel bij nr. 6722, Wijchen (1 eik).
 • De Weem bij nr. 1, Bergharen (1 knotesdoorn).

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

 • Elsland 1801, Wijchen (bouw dakkapel voorkant woning).
 • Franciscusstraat 3, Wijchen (maken inrit).
 • Kerkstraat 4, Batenburg (bouw overkapping, bijgebouw aan garage, plaatsen zonnepanelen dak).
 • Korenbloemstraat 11, Wijchen (bouw bijgebouw).
 • Kronenland 1020, Wijchen (vestigen kunstschilder atelier).
 • Leemweg 105, Wijchen (renovatie, anders indelen woning).
 • De Maasakkers (kavel 5), Balgoij (bouw woning, maken inrit).
 • Molenhoek 4, Hernen (verbouw woning tot twee woningen).
 • Molenweg 57, Bergharen (bouw woonhuis).
 • Molenweg 57, Bergharen (kap 35 bomen).
 • Plantsoen de Pas 10, Wijchen (bouw schuur).
 • Sint Jorispad 41, Wijchen (vestigen horecafunctie, voor 10 jaar).
 • Zesweg 9, Wijchen (bouw tuinkamer).

Verleende omgevingsvergunningen

 • Eliasstraat 15, Wijchen (vestigen schoonheidssalon aan huis).
 • Houtsestraat 2 A, Balgoij (splitsen monumentale woonboerderij).
 • Korenbloemstraat 14, Wijchen (isoleren, renoveren, veranderen dak).
 • Oosterweg ongenummerd bij 259, Wijchen (bouw woning).
 • Saltshof 1722, Wijchen (bouw dakopbouw).
 • Zuiderpoort 19 C, Wijchen (vervangen reclame).

 

 

Reacties

article
86529
Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 4 – 23 januari 2019
Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. Aanleg kasteeltuin Wijchen, Een gewaarschuwd mens
https://wijchen.nieuws.nl/gemeenteberichten/20190123/gemeentepagina-gemeente-wijchen-week-02-10-januari-2018-50/
2019-01-23T08:30:11+00:00
https://wijchen.nieuws.nl/media/sites/379/2014/01/xn42ahhjfdhpl36eucxs3215r-gemeentenieuws.jpg
Gemeente Wijchen, Gemeentepagina Wijchen, wijchen
Gemeenteberichten