Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 7 – 13 februari 2019

Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. Nog geen besluit over Carillon, WijWijchen.nl: goed alternatief!, Subsidieregeling jeugdleden muziekvereniging en Bijeenkomst voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel  en betrokkenen

Nog geen besluit over Carillon
Op dit moment is er nog geen besluit genomen over het plaatsen van het carillon in de toren van het kasteel in Wijchen. Eerst voert een gespecialiseerd bureau een faunaonderzoek uit omdat er in de kasteeltuin vleermuizen zijn gezien. Het kan zijn dat deze vleermuizen in de toren van het kasteel zitten. Dit weten we al over enkele weken. Het plaatsen van een carillon kan vleermuizen verjagen en dit mag niet. Het is lastig om het carillon te plaatsen als ze in de toren zitten.
Uitkomst faunaonderzoek
Als uit het faunaonderzoek blijkt dat er vleermuizen in de toren zitten dan duurt het onderzoek waarschijnlijk tot en met september 2019. Zijn er geen vleermuizen dan gaan we omwonenden eerder raadplegen. Dit doen we om te weten onder welke voorwaarden een carillon wel wordt geaccepteerd.
Vragen?
Heeft u vragen over het onderzoek dan kunt u contact opnemen met Rob Ribbink via [email protected] of bel 024-751 7344. Bent u omwonende dan kunt u contact opnemen met Nicoline Beck via [email protected] of bel 024-751 7342.

WijWijchen.nl: goed alternatief!
In de gemeente Wijchen verschijnt volgend jaar géén nieuwe papieren gemeentegids meer. Daarmee komt een einde aan jarenlange traditie. Het college van Wijchen is van mening dat een papieren gemeentegids die elk jaar huis-aan-huis op 17.000 adressen op de deurmat valt, niet meer van deze tijd is. Ten eerste is een papieren gids niet erg duurzaam en daarmee flink belastend voor het milieu. Daarnaast is de informatie die erin staat natuurlijk al heel snel verouderd. Simpelweg omdat je de adresgegevens niet even kunt aanpassen. Je moet dan immers wachten tot de nieuwe editie uitkomt.

Voor sommige inwoners zal het verdwijnen van de bekende gids zonder twijfel even wennen zijn. Anderzijds hebben de meesten van hen inmiddels vast een smartphone of laptop. Hiermee weten zij vast prima te surfen op het internet of appjes te sturen naar hun kinderen en kleinkinderen. En daarmee komen we tot de kern van het verdwijnen van de traditionele gemeentegids. De meeste adressen zijn tegenwoordig veel sneller (en nauwkeuriger) online beschikbaar. De ideale vervanger van de gemeentegids is WijWijchen.nl. Dit Wijchense online-dorpsplein beschikt maar liefst over naar schatting 700 actuele adressen. En heeft nog véél meer te bieden. Zo kunnen verenigingen en organisatie zelf hun gegevens actueel houden. Ook zetten ze er vaak de activiteiten bij die zij organiseren. Handig toch?

Subsidieregeling jeugdleden muziekvereniging
Wij stellen geld beschikbaar voor jeugdleden van Wijchense muziekverenigingen. Als  gemeente betalen wij mee aan de kosten van muzieklessen die jeugdleden volgen om het muziekdiploma A en/of B te halen.
Meedoen met het orkest
Wij willen ervoor zorgen dat jeugdleden van Wijchense muziekverenigingen mee kunnen doen met het orkest of de harmonie van de vereniging. Hiervoor heeft een lid minimaal een B muziekdiploma nodig. Daarom ondersteunen wij het behalen van een diploma. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat de Wijchense muziekverenigingen nog lang kunnen doorspelen.
Aanvraag indienen
Op www.wijchen.nl kunt u zoeken op “subsidie muziekvereniging”. Op deze pagina leest u dan wat de voorwaarden zijn voor een vergoeding. U vindt hier ook het aanvraagformulier. Aanvragen kan tot 1 mei 2019.
Vragen?
Vragen kunt u mailen naar [email protected] of bel Ashley Reinink via 024 751 71 11.

Bijeenkomst voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel  en betrokkenen
Het Sociaal Wijkteam Wijchen organiseert een bijeenkomst voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Deze gratis bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 23 februari in wijkgebouw De Brink, De Brink 27 in Wijchen van 10.30 tot 12.30 uur.
De bijeenkomst is voor iedereen die betrokken is bij dit thema. Dus ook partners, kinderen, vrienden, etc. Tijdens deze bijeenkomst vertelt ervaringsdeskundige Petra Boolman haar verhaal. Ze heeft na haar letsel twee boeken over hersenletsel geschreven. Ook kunnen mensen met NAH en betrokkenen hun ervaringen delen en zeggen welke veranderingen zij graag zien in Wijchen.
Aanmelden
Wilt u erbij zijn? Aanmelden kan tot en met 20 februari per mail via [email protected] of [email protected]. Geef hierin ook aan of u gebruik wilt maken van vervoer, kinderopvang of de gratis lunch.

Kauwgum weghalen en reinigen bestrating centrum Wijchen
In de week van 18 februari start de aannemer met het schoonmaken van de bestrating in het centrum van Wijchen. De Tunnelweg komt 21 februari aan de beurt. Ze halen kauwgum, groene aanslag en andere viezigheid weg in het centrum. Vorig jaar is al een deel van het winkelgebied schoongemaakt. Dit jaar maakt de aannemer de delen schoon die vorig jaar niet aan de beurt kwamen. Ook de plaatsen die dit jaar weer erg vies zijn maken zij weer schoon. De werkzaamheden nemen ongeveer twee weken in beslag. Winkeliers krijgen op tijd informatie over de werkzaamheden in hun straat. Zijn doen hun best om de overlast tot een minimum te beperken.
Heeft u nog vragen?
Voor vragen kunt mailen met wijkbeheerder Johan van Wichen via [email protected] of bel 024 751 71 11.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Elke week is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels of informatiebijeenkomsten (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda’s.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Nieuwe regelingen

  • Aanwijzingsbesluit Functionaris gegevensbescherming Wijchen
  • Ontslag en benoeming ombudsman
  • Verordening Precariobelasting 2019 met tarieventabel
  • Wijziging algemene subsidieverordening Wijchen
  • Wijziging heffing en invordering reclamebelasting bedrijventerrein Wijchen oost

Milieumelding (activiteitenbesluit)

  • Groenestraat 15, Wijchen (plaatsen propaangastank).

Kappen

  • Aalsburg bij nr. 2809, Wijchen (3 kastanjebomen).

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Bijsterhuizen 2408, Wijchen (uitbreiden bedrijfshal).
  • De Flier 3127, Wijchen (verbouw in woning en veranderen voorkant).
  • Heumenseweg 463, Wijchen (verbouw woning).
  • Kasteellaan 9, Wijchen (renoveren kasteel).
  • Kasteellaan 37, Wijchen (plaatsen uitgifte geneesmiddelen automaat).
  • Ploegstraat 24, Bergharen (bouw uitbouw, voorkant woning).
  • Tienakker 4, Wijchen (plaatsen airco unit op dak).
  • Wijksestraat 23, Bergharen (verbouw, veranderingen gevel, duurzamer maken woning).

Verleende omgevingsvergunningen

  • Abersland 2702, Wijchen (bouw carport en overkapping).
  • Beukenpad 5 G02, Wijchen (uitbreiden garage).
  • Hoeveweg 32, Balgoij (bouw bijgebouw met overkapping).
  • Hoogmeer 2425, Wijchen (bouw schoorsteen).
  • Huurlingsedam, en Wagenmaker, Wijchen (bouw 39 woningen).
  • Huurlingsedam en Wagenmaker, Wijchen (bouw 32 woningen).
  • Industriepark 17A, Wijchen (uitbreiden bedrijfshal).
  • Kasteellaan 104, Wijchen (kap boom).
  • Kronenland 1020, Wijchen (afwijken bestemmingsplan, bedrijf aan huis en plaatsen reclamebord).
  • Oosterweg 263, Wijchen (verbouw loods tot sanitaire- en recreatieruimte voor camping en ruimte voor kinderopvang).
  • Weg door de Berendonck 4, Wijchen (tijdelijk afwijken bestemmingsplan, Strong Viking, 30 en 31 maart 2019).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen