Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 8 – 20 februari 2019

Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. Zet uw afval goed aan straat, Vacaturemarkt op 21 maart, Militaire oefening en aangevraagde/verleende vergunningen.

Zet uw afval goed aan straat
Dar haalt iedere week afval bij u op. Samen kunnen we ervoor zorgen dat het afval goed en snel wordt opgehaald. Bijvoorbeeld door het afval goed aan de straat te zetten.
Wat doet Dar?
Dar zorgt ervoor dat de (digitale) afvalwijzer en app de juiste ophaaldagen voor uw adres aangeven. Wist u dat u ook een waarschuwing kunt installeren? Dan krijgt u bijvoorbeeld de avond van te voren een melding welk afval Dar bij u ophaalt. Staat er vooraan in de wijk afval en is het niet uw vaste ophaaldag? Dat kan, want het kan zijn dat Dar in uw wijk op verschillende dagen afval ophaalt. Kijk daarom altijd in de app of (digitale) afvalwijzer. Is uw container of kunststof afval niet opgehaald? Geef het door aan Dar via [email protected] of via 024 371 60 00.
Wat kunt u doen?

  • Zet uw afval op de ophaaldag om 7.30 uur aan de straat. Zet de container ’s avonds weer op uw eigen terrein.
  • Kijk of er op uw containers een sticker zit die aangeeft aan welke kant het handvat moet staan. Dat is het makkelijkste met leegmaken.
  • Knoop plastic+ zakken niet aan een container. Het scheelt veel werk als de medewerkers deze niet eerst los hoeven te maken.
  • Zet geen zakken met (rest)afval naast de (ondergrondse) containers. Deze neemt Dar niet mee en de zakken blijven als zwerfvuil achter in uw wijk.
  • Een extra doos oud papier mag u wel naast de papiercontainer zetten.
  • Stop geen ander afval in de GFT container. Dan leegt Dar de container niet.
  • Hard kunststof, zoals emmers en plastic stoelen, hoort niet bij het plastic+ afval. Breng dit gratis naar de milieustraat.

Vacaturemarkt op 21 maart
Komt u ook naar de vierde Vacaturemarkt op donderdag 21 maart  in ’t Mozaïek aan de Campuslaan 6 in Wijchen. Het doel van de markt is het vinden van de juiste match tussen mensen die werk zoeken en werkgevers. U kunt gewoon binnenlopen tussen 13.00 tot 16.00 uur en bent van harte welkom.
Ga met een baan de deur uit
Werkgevers bieden tijdens de markt échte vacatures aan. Dat maakt de markt uniek. Mensen kunnen dus echt met een nieuwe baan de deur uitgaan. Heeft u plannen voor een eigen onderneming? Dan kunt u hier ook advies krijgen over het starten van een eigen bedrijf. Een kleding- en kleurencoach is aanwezig voor de juiste tips. U krijgt pas écht een goed overzicht van de vacatures op de Vacaturemarkt zelf. Het gaat in elk geval om banen in de techniek, de dienstverlening en de zorg. En er zijn verschillende uitzendbureaus aanwezig. Ook is er een professionele fotograaf voor het maken van een mooie profielfoto en kunt u Uw CV laten controleren.
Reserveer een plek op de markt
Bent u een ondernemer en heeft u vacatures? Reserveer dan een gratis plek op de markt. Contactpersoon is secretaris van Stichting HetWerkt! Wijchen Elly Hendriks. U kunt haar bereiken via [email protected]  of via 06 51 40 66 85. Zij vertelt u er graag meer over.

Militaire oefening
De Koninklijke Landmacht houdt van 25 februari tot en met 1 maart een militaire oefening. De oefening vindt plaats in een groot gebied en de militairen komen ook door de gemeente Wijchen. Ze voeren specifieke verkenningsopdrachten uit. Aan deze oefening doen in totaal 60 militairen mee. Hierbij gebruiken zij 24 militaire voertuigen. Zij verplaatsen zich tijdens deze oefening te voet en per fiets/step over bestaande wegen en paden. Er is geen overlast voor het doorgaand verkeer. De militairen gaan bewapend door het gebied maar buiten het militaire oefenterrein mogen zij geen (oefen)munitie gebruiken.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Elke week is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels of informatiebijeenkomsten (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda’s.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.

Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Milieumelding

  • Graafseweg 530, Wijchen (start bedrijf).
  • Woordsestraat 3, Wijchen (start bedrijf).

Vastgesteld bestemmingsplan buitengebied, Molenhoek 4
Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 31 januari 2019 het bestemmingsplan (Bestemmingsplan Buitengebied, Molenhoek 4 te Hernen) ongewijzigd heeft vastgesteld. Het plan voorziet in het splitsen van de bestaande boerderij in twee woningen op het perceel aan de Molenhoek 4 te Hemen. Het plangebied is gelegen aan de Molenhoek 4 te Hernen.
Ter inzage
Schriftelijke stukken zijn op afspraak in te zien bij de balie Bouwen en Leefomgeving in het Huis van de gemeente aan de Kasteellaan 27 in Wijchen. Ook kunt u daar een mondelinge toelichting krijgen. De medewerkers zijn voor het maken van een afspraak telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 024 751 71 11 of per e-mail via [email protected]. Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.Molenhoek4Hernen-VGBP.
Beroep
De termijn voor het instellen van een beroep tegen het vaststellingsbesluit is zes weken en start 21 februari 2019. Tijdens deze termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Dit beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die zich op tijd met zienswijzen tot de raad hebben gewend en door belanghebbenden die aantonen daar redelijkerwijs niet toe in staat zijn geweest. Het besluit treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn.
Voorlopige voorziening
Beroep heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat als u wilt voorkomen dat het bestemmingsplan na afloop van de beroepstermijn in werking treedt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak kunt verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Als binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Vastgesteld bestemmingsplan ‘Fleuren Fourage’, Grotestraat 36
Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 31 januari 2019 het bestemmingsplan ‘Fleuren Fourage’ heeft vastgesteld. Het plan voorziet in de aanleg van een vrachtwagenstalling op het bedrijfsperceel aan de Grotestraat 36 in Bergharen.
Ter inzage
Het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit zijn digitaal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.BHRGrotestr36-VG01  Het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit zijn op afspraak in te zien in het Huis van de gemeente aan de Kasteellaan 27 in Wijchen. Dit met ingang van 21 februari tot en met 4 april 2019. Het loket bouwen en leefomgeving is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 024 751 71 11 of via [email protected].
Beroep
Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen ingediend. De zienswijzen gaven geen aanleiding om het plan aan te passen. De termijn voor het instellen van beroep tegen het bestemmingsplan is zes weken en start op 22 februari 2019. Tijdens deze termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit beroep kan worden ingesteld door:
– belanghebbenden die zienswijzen hebben ingediend,
– belanghebbenden die aantonen daar redelijkerwijs niet toe in staat zijn geweest.
Voor het instellen van een beroep is griffierecht verschuldigd. Het besluit treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn.
Voorlopige voorziening
Beroep heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat als u wilt voorkomen dat het bestemmingsplan na afloop van de beroepstermijn in werking treedt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak kunt verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Als binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Kappen

  • Industriepark, bij nr. 17, Wijchen (1 moeraseik).

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Broekstraat 2, Hernen (verbouw monumentale woning).
  • Hazelaarweg 14, Wijchen (plaatsen zonnepanelen).
  • Hoogmeer 1416, Wijchen (start reparatieshop).
  • Kruisstraat 3, Batenburg (plaatsen dakramen, weghalen asbest).
  • Laaksestraat 7, Batenburg (veranderen verleende vergunning (OV20180247), groter maken aanbouw).

Verleende omgevingsvergunningen

  • Einsteinstraat 16, Wijchen (uitbreiden bedrijfspand, afwijken bestemmingsplan, bouw buiten bouwvlak).
  • Kasteellaan 37, Wijchen (plaatsen uitgifte geneesmiddelen automaat).
  • Liendensedijk 1, Batenburg (afwijken bestemmingsplan, plaatsen tijdelijke woonunits).
  • Ploegstraat 24, Bergharen (bouw uitbouw, voorkant woning).

Verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning

  • Franciscusstraat 3, Wijchen (maken inrit).
  • Puitsestraat 1, Leur (verbouw monumentale schuur tot gastenverblijf).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen