Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 9 – 27 februari 2019

Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. IkPas: zet je alcoholgebruik op pauze, Carnaval: feest voor inbrekers, geef ze géén kans!, Wegwerkzaamheden N324 richting Grave, Nieuwe locatie sportcontainer en Start klusmaanden

IkPas: zet je alcoholgebruik op pauze
Vanaf woensdag 6 maart, de dag ná carnaval doen veel Nederlanders mee met IkPas: de actie om 40 dagen geen alcohol te drinken. Ook in Wijchen doen steeds meer mensen mee. Ga jij ook de uitdaging aan?
Aanmelden
Je kunt je aanmelden via www.ikpas.nl/wijchen. Ook kun je een gratis IkPas-polsbandje ophalen bij het Huis van de gemeente, Kasteellaan 27 in Wijchen. Dit kan vanaf 20 februari.
Waarom meedoen?
Je doet mee met IkPas om jezelf uit te dagen. Door 40 dagen geen alcohol te drinken word je bewuster van je eigen alcoholgebruik. Vaak drinken we uit gewoonte, of omdat anderen het doen. Standaard bij het eten, op een feestje, of als slaapmutsje. IkPas maakt je bewuster van je alcoholgebruik. En het is ook nog eens goed voor je gezondheid!
Ambassadeurs Wijchen
In Wijchen maken een aantal ambassadeurs zich hard voor IkPas. Bijvoorbeeld horecaondernemer Geert Sanders van zaal Sterrebosch, wethouder volksgezondheid Titus Burgers, journaliste Corine van Dijk en voormalig profvoetballer Theo Borsten. De campagne in Wijchen wordt ondersteund door de GGD, MeerVoormekaar, ZZG zorggroep, Iriszorg en de gemeente Wijchen.

Carnaval: feest voor inbrekers, geef ze géén kans!
Nog even en dan barst het carnavalsfeest weer los. Wie wil duikt een paar dagen in het feestgedruis en vergeet even het dagelijkse leven. Met carnaval bent u misschien lange tijd van huis om te feesten. Of misschien gaat u wel op vakantie om het feestgedruis te vermijden? Veel huizen blijven dan onbeheerd achter. Ook voor inbrekers zijn deze dagen een feestkraker. Zij kunnen dan gemakkelijk hun slag slaan. Met een aantal eenvoudige maatregelen kunt u met een gerust hart van huis.
Wat kunt u doen?

 • Vertel uw buren dat u er niet bent en laat een bewoonde indruk achter. Zet bijvoorbeeld de verlichting op een tijdklok en vraag of buren uw post weghalen.
 • Sluit ramen en deuren altijd af en laat sleutels niet in het slot zitten.
 • Leg waardevolle spullen niet in het zicht, maar berg ze op. Bijvoorbeeld in een kluis.
 • Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij uw woning staan die het makkelijk maken uw woning binnen te komen.

Ziet u een onbekende in uw straat die mogelijk slechte bedoelingen heeft? Bel direct 112. Kijk voor meer tips op www.politie.nl/themas/woninginbraak.html. De gemeente Druten en de politie wensen alle carnavals- en vakantievierders heel veel plezier!

Wegwerkzaamheden N324 richting Grave
De provincie werkt aan de N324 van knooppunt Paalgraven bij Ecoduct Maashorst tot aan de brug over de Maas bij Grave. Van vrijdag 8 maart 20.00 uur tot maandag 11 maart 06.00 uur sluit BAM de nieuwe rotonde bij de Generaal de Bonsweg aan op de Bosschebaan en Elftweg. Daarom sluiten zij deze weg, de kruising en de Steegschenhofscheweg af. Er komt dan nieuw asfalt op de kruising. De Kranenhofscheweg (bij de voetbalvelden) is tijdelijk geopend voor doorgaand verkeer.
Van 11 maart tot 8 april sluit ook de rotonde Generaal de Bonsweg – Sint Elisabethstraat. De provincie voert deze werkzaamheden uit om de doorstroming, veiligheid en leefbaarheid te verbeteren.
Meer informatie
Kijk voor meer informatie over alle wegwerkzaamheden de komende maanden op www.grave.nl

Nieuwe locatie sportcontainer
Vanaf 1 maart staat de mobiele sportcontainer voor twee maanden aan de Urneveldseweg, bij wijkgebouw OZO, in Wijchen. Iedereen kan de sportcontainer gebruiken om te sporten en bewegen. De sportcontainer biedt uitdagende mogelijkheden voor jong en oud, op elk niveau. Bijvoorbeeld bootcamp en outdoor fitness.
Waar staat de sportcontainer?
De container staat elke twee maanden op een andere plek in Wijchen. Op de website www.wijchen.nl/sportcontainer is te zien op welke locaties de sportcontainer tijdens het jaar staat. Daar kun je ook lezen wanneer de sportcontainer niet beschikbaar is en wordt gebruikt door sportende groepjes zoals bootcamp, fysiotherapeuten, het onderwijs enz.
En lees je hoe je de sportmaterialen in de afgesloten bergruimte bij de container kunt gebruiken.
Meer informatie
Heeft u vragen over de sportcontainer? Neem contact op met Pascal Jansen via [email protected] voor meer informatie.

Start klusmaanden
Wij organiseren ieder jaar in alle wijken en dorpen van Wijchen een klusmaand. Tijdens deze maand krijgt deze wijk/dorp extra aandacht. En lossen onze wijkmedewerkers kleine problemen op. Wijchen heeft 4 gebieden: Centrum, Noord, Zuid en Buitengebied. Hieronder staat per gebied een overzicht in welke maand en welke wijk de klusmaand is. 

Helpt u ook mee?

Woont u in één van deze wijken? Help ons dan mee uw wijk te verbeteren. Geef het ons door als u bijvoorbeeld losliggende stoeptegels, overhangend groen, verstopte putten of kapotte verlichting ziet. Dan lossen wij het zo goed mogelijk op. Download de app ‘Mijn Gemeente’ of ga naar www.wijchen.nl/meldingdoen en geef de melding door. U kunt ook bellen via 024 751 71 11.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Elke week is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels of informatiebijeenkomsten (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda’s.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Nieuwe regelingen

 • Wijziging nadere regels voor terrassen Wijchen.
 • Wijziging subsidieregels Wijchen 2018 en de Toelichting.

Milieumelding

 • Bijsterhuizen 2027, Wijchen (start bedrijf).
 • Groenestraat 15, Wijchen (plaatsen propaangastank).

Ontvangen gebruiksmelding

 • Herenstraat 17, Wijchen (brandveilig gebruik supermarkt).
 • Oosterweg 263, Wijchen (brandveilig gebruik BSO).

Ontvangen sloopmeldingen

 • Groenewoudseweg 41 A, Wijchen (bijgebouw, asbesthoudend materiaal).
 • Wijksestraat 23, Bergharen (weghalen asbesthoudend dakbeschot woonhuis, renovatie).

Kappen

 • Kronenland achter nr. 1304, Wijchen (1 den).
 • Saltshof voor nr. 1342, Wijchen (1 els).

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

 • Oosterweg 263, Wijchen (brandveilig gebruik, kinderopvang en recreatieve doeleinden).
 • Rijdtsestraat 8, Wijchen (plaatsen dakkapel, wijzigen kozijnen in garage).

Verleende omgevingsvergunningen

 • Hoeveweg 3, Balgoij (afwijken bestemming).
 • De Maasakkers 19, Balgoij (bouw woning).
 • Vormerseweg 20, Wijchen (verhogen dak).

Verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning

 • Kerkstraat 4, Batenburg (bouw overkapping bij garage, plaatsen zonnepanelen op dak).

 

Reacties

article
87814
Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 9 – 27 februari 2019
Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. IkPas: zet je alcoholgebruik op pauze,
https://wijchen.nieuws.nl/gemeenteberichten/20190227/gemeentepagina-gemeente-wijchen-week-02-10-januari-2018-55/
2019-02-27T08:30:47+01:00
Gemeente Wijchen, Gemeentepagina Wijchen, wijchen
Gemeenteberichten