Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 10 – 6 maart 2019

Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. Standplaats langs route Vierdaagse, Burgemeesters lopen de Sunset March. Loopt u mee?, Werkzaamheden Huurlingsedam en Vacaturemarkt op 14 maart!

Standplaats langs route Vierdaagse
Wilt u tijdens de komende 4daagse op de Dag van Wijchen woensdag 18 juli een standplaats innemen? Dan heeft u daarvoor een vergunning nodig. U kunt deze heel eenvoudig online aanvragen. Let op: dit moet vóór 14 mei 2019.
Wat is een standplaats?
Onder een standplaats verstaan wij het volgende: U verkoopt of levert diensten of goederen vanaf een vaste plek op een openbare en in de openlucht gelegen plaats. U maakt hierbij bijvoorbeeld gebruik van een kraam, een tent, een wagen of een tafel.
Kosten
Voor het in behandeling nemen van een aanvraag bent u leges verschuldigd. De leges zijn € 71,70 als u een commerciële standplaats inneemt. Voor een niet-commerciële standplaats betaalt u € 31,70 leges. Op www.wijchen.nl/standplaatsvierdaagse vindt u het aanvraagformulier
Vragen?
Heeft u vragen? U kunt ons bereiken op 024 751 71 11 van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. Op vrijdag zijn we bereikbaar van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt uw vraag ook naar [email protected] mailen.

Burgemeesters lopen de Sunset March. Loopt u mee?
Dinsdag 19 maart om 18.15 uur lopen de burgemeesters van Beuningen, Druten en Wijchen mee met de Sunset March op stadsbrug De Oversteek in Nijmegen. Dat doen zij vanwege 75 jaar vrijheid. U bent van harte welkom om ook mee te lopen.
Twaalf  minuten lopen
De start van de Sunset March is aan de noordkant van de brug bij het monument op de Oosterhoutsedijk. We maken eerst een foto van de deelnemers en daarna krijgt u uitleg over de mars. Daarna lopen we naar het begin van de mars aan de zuidkant. De verlichting van de Oversteek is een lichtmonument: ‘Lights Crossing’. Er staan aan beide kanten van de brug 48 lichtmasten. Bij zonsondergang gaan deze paren lichtmasten na elkaar aan in het tempo van een trage mars. Dit duurt bijna twaalf minuten. Na afloop brengen we in een speciale ceremonie een groet bij het monument op de Oosterhoutsedijk.
75 jaar vrijheid
Het komende jaar vieren we 75 jaar Vrijheid. Er vinden vele activiteiten plaats. Het lopen van de Sunset March is een bijzondere start van het herdenkingsjaar.
Loopt u mee?
Bent u veteraan of wilt u graag meelopen? Geef u dan op via [email protected] t.a.v. Sacha Peters. Zien we u op 19 maart om 18.15 uur?

Werkzaamheden Huurlingsedam
Van 18 maart tot en met 8 april werken we aan de weg in de straat Huurlingsedam. Voor de nieuwe woningen van Huurlingsedam fase 2b en 2c legt de aannemer nieuwe delen voor het riool aan. Hiervoor sluiten zij delen van de straat af.
Omleiding via Graafseweg
Wij leiden u om via de Oosterweg of de Graafseweg (N324). Dit is afhankelijk van de plek waarop we aan het werk zijn. De omleidingen staan duidelijk aangegeven in de wijk.
Heeft u vragen?
Heeft u vragen over de werkzaamheden? Stuur dan een e-mail naar [email protected] van aannemer Gebr. Remmits.

Vacaturemarkt op 21 maart!
Komt u ook naar de Vacaturemarkt op woensdag 21 maart in ’t Mozaïek aan de Campuslaan? Het ultieme doel van de markt is het vinden van de juiste match tussen mensen die werk zoeken en werkgevers. Let op: de markt heeft een vrije inloop van 13.00 tot 16.00 uur. U bent van harte welkom.
Vragen?
Heeft u vragen? Contactpersoon van de markt is secretaris van Stichting HetWerkt!Wijchen Elly Hendriks, telefoonnummer 06 51 40 66 85. Zij vertelt er graag meer over. Een e-mailbericht sturen kan ook naar [email protected].

Vergaderingen en bijeenkomsten
Elke week is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels of informatiebijeenkomsten (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda’s.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.

Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Kennisgeving ontwerpbesluit omgevingsvergunning Milieu

 • Bijsterhuizen 3142, Wijchen (oprichten Milieuinrichting en afwijken bestemmingsplan).
 • Oosterweg 263, Wijchen (brandveilig gebruik gebouw voor kinderopvang en recreatieve doeleinden).

Ontvangen gebruiksmelding

 • Bijsterhuizen 3165, Wijchen (bouwwerk brandveilig gebruiken).

Kappen

 • Aalsburg naast nr. 2018, Wijchen (1 sierkers).
 • Elsland voor nr. 1414, Wijchen (1 berk).

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

 • Diemewei 4423, Wijchen (plaatsen dakkapel).
 • Graafseweg 614, Wijchen (uitbreiden woning).
 • Leurseweg ongenummerd bij nr. 8, Leur (opknappen bakhuisje).
 • Valendrieseweg 81, Wijchen (bouw kattenren, achterkant woning).

Verleende omgevingsvergunningen

 • De Flier 3127, Wijchen (veranderen voorgevel).
 • Zesweg 9, Wijchen (afwijken bestemmingsplan, bouw tuinkamer met overkapping).

 

Reacties