Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 13 – 27 maart 2019

Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. Bedankje voor scheiden groente-, fruit- en tuinafval, Inloopavonden brandveiligheid, Overlast door fietsers en scooters op Europaplein en ontvangen/verleende vergunningen.

Bedankje voor scheiden groente-, fruit- en tuinafval
De gemeente en Dar bedanken u ook dit jaar graag met compost voor het scheiden van uw groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval).
Losse compost
Als bedankje voor het scheiden van uw gft-afval, kunt u op zaterdag 30 maart (Landelijke Compostdag) van 9.00 tot 13.00 uur bij de ARN in Weurt losse compost krijgen. Met een aanhangwagen kunt u de losse compost meenemen. Let erop dat de lading afgedekt is voor u ermee de weg opgaat. De losse compost is verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. Op = op.
Compostzakken
Wilt u liever een compostzak? Vanaf maandag 1 april kunt u als u uw afval brengt op de milieustraat Bijsterhuizen in Wijchen gratis compostzakken krijgen. Dit kan zolang de voorraad strekt. Let op: 2 compostzakken per voertuig en op = op.
Met hetzelfde gemak gooit u uw keukenafval in uw groene bak!
Kijk! Afval=grondstof. Dat geldt ook voor keukenafval zoals etensresten, theezakjes, koffiefilters, eierschalen etc. Dit keukenafval komt nog vaak niet in het gft­afval terecht. Dat is zonde. Hoe meer gft­afval, hoe beter! Keukenafval mag bij uw gft-afval en gebruiken we weer als compost of groengas. Compost kunt u gebruiken in uw tuin of op uw balkon en op groengas rijden bussen in de regio. Dit betekent dat u op uw eigen gft-afval rijdt als u in de regio de bus pakt.
Meer informatie of vragen?
Op www.dar.nl/compost vindt u meer informatie over compost. Voor vragen neemt u contact op met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur via [email protected] of via 024 371 6000.

Inloopavonden brandveiligheid
In onze gemeente beschikken we over goede brandweerzorg. De brandweerprofessionals – veelal vrijwilligers – zijn goed opgeleid en geoefend. Voor woningen geldt een opkomsttijd van acht minuten. Dit betekent dat de brandweer vanaf de 112-melding tot en met het ter plaatse komen acht minuten de tijd heeft.
Wat kunt u doen?
In een aantal dorpen in onze gemeente wordt deze normtijd niet altijd gehaald. Het is daarom van belang om zelf ook veiligheidsmaatregelen te treffen. Dit kan onder andere door uw woning te voorzien van rookmelders en blusmiddelen.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie en advies van de gemeente en de brandweer over hoe u zelf uw woonomgeving (brand)veilig kunt maken? Kom dan naar de inloopavonden:
2 april               De Waayershof, Lagestraat 19 in Niftrik, 19.00-20.30 uur
3 april               Kasteel Wijchen, Kasteellaan 9 in Wijchen, 19.00-20.30 uur

Overlast door fietsers en scooters op Europaplein
Regelmatig veroorzaken fietsers en scooters overlast op het verhoogde gedeelte van het Europaplein. Dit is het gedeelte van het plein met de supermarkt en de overige winkels. Dit gebied is namelijk een voetgangersgebied. In dit gebied mag dan ook niet gereden worden met de fiets, brommer of scooter.
Onze toezichthouders controleren op overtredingen en gaan dit de komende tijd strenger doen. Iedereen die zonder toestemming rijdt binnen het voetgangersgebied krijgt een bekeuring.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Vaststelling grondprijzen
De gemeenteraad van Wijchen heeft in de vergadering van 28 februari 2019 de grondprijzenbrief 2019 vastgesteld. In deze grondprijzenbrief zijn de grondprijzen voor de gemeente Wijchen vastgelegd.  Deze komt in de plaats van de grondprijzenbrief 2017. Op www.wijchen.nl vindt u de grondprijzenbrief 2019. De grondprijzenbrief 2019 treedt één dag na publicatie in werking.

Ontvangen gebruiksmelding
Weg door de Berendonck 40, Wijchen (melding brandveilig gebruik bedrijfspand).

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen
Aalsburg 2807, Wijchen (uitbreiden woning).
Burg van Thielhof 47, Wijchen (legaliseren zonwering op staanders).
Burg van Thielhof 66 en 67, Wijchen (plaatsen zonwering).
de Berendonck ongenummerd, Wijchen (plaatsen van 3 duikers).
de Geer 1206, Wijchen (plaatsen dakkapel aan achterkant woning).
de Meren 1101, Wijchen (uitbreiden woning op verdieping).
Elsland 1422, Wijchen (bouw aanbouw aan achterkant woning).
Elsland 1515, Wijchen (plaatsen dakkapel).
Huurlingsedam 51, Wijchen (bouw woning en maken inrit).
Kasteellaan 1 A, Wijchen (veranderen kozijnen).
Marskramer 89, Wijchen (plaatsen van 2 dakkapellen).
Oosterweg 263 A en 283 B, Wijchen (inpandig veranderen, bestaande loods en gevels).
Oosterweg 267, Wijchen (bouw woning en maken inrit).
Saltshof 1702, Wijchen (bouw aanbouw aan voorkant woning en opbouw op garage).
Saltshof 2828, Wijchen (maken uitbouw op 1e verdieping, achterkant woning).
Spoorstraat 49 D, Wijchen (bouw rookafvoerkanaal).
Touwslagersbaan 2, Wijchen (veranderen van gevelreclame cafetaria).
Veldwachter 20, Wijchen (maken inrit).

Verleende omgevingsvergunningen
Graafseweg 566, Wijchen (uitbreiden woning).
Homberg 2811, Wijchen (bouw tuinhuis).
Molenweg 57, Bergharen (bouw woning).
Sluiskamp bij 3257 en bij 3198, Wijchen (kap 2 eiken)
Spoorstraat 40, Wijchen (afwijken bestemmingsplan).

 

Reacties