Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 17 – 24 april 2019

Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. Verdere herinrichting Maasoever De Lijmen, Veterans view, Start vaarseizoen voetveren en verleende/aangevraagde vergunningen.

Verdere herinrichting Maasoever De Lijmen
In opdracht van Rijkswaterstaat is aannemer Martens en Van Oord gestart met het natuurvriendelijk inrichten van De Lijmen tweede deel bij Batenburg. Uiterlijk november 2019 zijn deze werkzaamheden klaar. De herinrichting van Maasoevers volgt uit de Europese Kaderrichtlijn Water met als doel de ecologische waterkwaliteit te verbeteren. En een aantrekkelijkere leefomgeving te creëren voor waterplanten, vissen en kleine waterbeestjes die horen in de Maas. Dit project loopt nog door tot en met 2027.

Meer weten?
Kijk op de advertentie met informatie op www.rws.nl/maasoevers.
Hier is alle informatie over het herinrichten van de Maasoevers en uiterwaarden te vinden. U kunt met uw vragen, meldingen of klachten ook gratis terecht bij de landelijke informatielijn voor publiek van Rijkswaterstaat 0800 8002.

Veterans view
Burgemeester Hans Verheijen opent vrijdag 26 april om 11.30 uur in de Bibliotheek Wijchen de tentoonstelling Verhalen over Wijchen tijdens WOII. Blikvanger is een groot kunstwerk, De Verhalenbaret. Door de ogen van veteranen Stap in het hoofd van vijf veteranen. Ga mee op missie met Manja Blok, de eerste F-16 pilote die operationeel heeft gevlogen. Reis mee met Patrick Cammaert naar Cambodja voor zijn eerste grote missie als bataljonscommandant. En bekijk de wereld even door hun ogen. Ontdek de waarde van hun missie.
Verhalen
De rode draad bij alle herdenkingsactiviteiten in Wijchen zijn historische en actuele verhalen over oorlog en vrijheid. Vrijheid is 75 jaar na de Tweede Wereldoorlog nog steeds kwetsbaar en vraagt inzet van iedereen.
Waar en wanneer
Van 26 april tot en met 12 mei staat de Verhalenbaret in de bibliotheek. Kom kijken en luisteren onder de baret!

Start vaarseizoen voetveren
Op zaterdag 27 april, Koningsdag 2019, gaat het vaarseizoen van de fiets- en voetveren van Uit®waarde van start. Vanaf deze dag zijn de pontjes in onze gemeente tijdens de weekenden (zaterdag en zondag) en feestdagen (Hemelvaart en Pinksteren) weer in de vaart. Deze pontjes Ravenstein-Niftrik en Batenburg-Demen varen dan van 10.00 tot 18.00 uur. Vanaf 15 juni tot en met zondag 15 september varen de pontjes iedere dag. Het seizoen 2019 wordt afgesloten met twee weekenden in de maand september. De laatste vaardag is zondag 29 september. Kijk voor meer informatie en het exacte vaarschema op onze social media kanalen en www.uiterwaarde.nl. Nieuw bij stremmingen is het informatienummer over de pontjes 0344 22 88 00.

Vergaderingen en bijeenkomsten

Elke week is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels of informatiebijeenkomsten (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda’s.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Ontvangen gebruiksmelding

 • Oude Teersdijk 15, Wijchen (brandveilig gebruik saunacomplex ‘Thermen Berendonck’).
 • Herenstraat 17 6602BA, Wijchen (brandveilig gebruik winkelpand ‘Jumbo’).

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

 • Groenestraat 15, Wijchen (bouw loods na sloop carport).
 • Meelbesstraat 11, Wijchen (bouw fietsenstalling).
 • Molenweg 56, Bergharen (bouw dubbele schuur).
 • Kadastraal sectie C 2201 aan de A73 – hm 100,5, Wijchen (bouw reclame-mast).

Verleende omgevingsvergunningen

 • ’t Blok 1, Bergharen (bouw zoldervloer en tussenwand).
 • Graafseweg 614, Wijchen (groter maken woning, afwijken bestemmingsplan: goothoogte en achterkant).
 • Hoeveweg 3, Balgoij (verbouw garagebedrijf tot woning).
 • Kraaijenberg 7915, Wijchen (legaliseren tuinhuis).
 • Saltshof 1702, Wijchen (aanbouw voorkant, opbouw garage, afwijken bestemmingsplan: afstand aanbouw tot voorkant).

 

Reacties