Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 23 – 5 juni 2019

Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. Financieel spreekuur, Kermis in Bergharen, NAH Café Wijchen, Burgemeester ontvangt Wijchense Vierdaagselopers, Vlaggen Vierdaagse te koop, Andere ophaaldagen afval en Aangevraagde/verleende vergunningen.

Financieel spreekuur
Elke maandagochtend tot en met donderdagochtend van 9.00 tot 12.30 hebben wij een financieel spreekuur. Dit gaat om een proef voor een half jaar. In oktober 2019 kijken wij of dit spreekuur blijft bestaan.
Met welke vragen kunt u terecht?
Heeft u financiële problemen? Of andere vragen over geldzaken en inkomen?

Bijvoorbeeld:

  • Ik begrijp een brief niet van de gemeente, het energiebedrijf of de verzekering.
  • Ik krijg post van een incassobureau. Wat moet ik doen?
  • Ik heb geen geld meer om eten te kopen of mijn huur te betalen.

Loop dan gewoon binnen op het gratis financieel spreekuur. Onze medewerkers helpen u graag zonder afspraak.
Vragen of meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Op www.wijchen.nl/laaginkomen vindt u meer informatie. Of bel met onze medewerkers van de afdeling inkomensondersteuning via 024 751 71 11. Heeft u al contact met een inkomensconsulent van de gemeente Wijchen? Dan kunt u ook contact met hem of haar opnemen. Of een afspraak maken.

Burgemeester ontvangt Wijchense Vierdaagselopers
Loopt u de 103e Vierdaagse Nijmegen? Dan nodigt burgemeester Hans Verheijen u van harte uit voor een ontvangst in het Kasteel van Wijchen. U bent welkom op vrijdagavond 12 juli om 19.30 uur. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u sportieve wandelervaringen uitwisselen. Dweilorkest Ut Kapelleke zorgt voor de vrolijke noot.
Aanmelden
Bent u een Wijchense deelnemer? Wilt u hierbij graag aanwezig zijn? Dan kunt u zich, tot en met zondag 7 juli, op www.wijchen.nl/vierdaagse aanmelden. Heeft u geen internet? Geef dan uw adresgegevens schriftelijk door aan Gemeente Wijchen, t.a.v. Tanja Bruins, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen. U kunt deze gegevens ook afgeven in het Huis van de gemeente. U ontvangt daarna een persoonlijke uitnodiging.

Vlaggen Vierdaagse te koop
Vorig jaar hebben we de Vierdaagseroute door onze gemeente opgefleurd met nieuwe vlaggen en banieren. De hele route door Wijchen, van de Geitweg op Alverna tot aan de gemeentegrens op de Wilhelminalaan richting Beuningen, is één lang lint van gezelligheid. Veel inwoners maken van de Dag van Wijchen een groot feest. Dit jaar komen er nog meer vlaggen en banieren bij.
Waar koopt u deze vlag?
Wilt u zelf ook een mooie vlag aan uw gevel hangen tijdens de doortocht van de Vierdaagse? De vlaggen zijn voor € 12,75 te koop bij het VVV in de Krullentoren aan de Bronckhorstlaan. Het VVV is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00-16.00 uur. Op dinsdag, donderdag en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.

2e Pinksterdag gesloten
Op 2e Pinksterdag, maandag 10 juni, zijn het Huis van de gemeente, de gemeentewerf, milieustraat en het Sociaal Wijkteam gesloten. Op dinsdag 11 juni staan wij weer graag voor u klaar!

Andere ophaaldagen afval
Op 2e Pinksterdag, maandag 10 juni, haalt Dar geen afval op. Op deze feestdag is de milieustraat gesloten. Dar haalt uw afval een andere dag op dan u gewend bent. Kijk voor meer informatie op www.dar.nl/afvalwijzer of in de Dar app. U kunt ook contact opnemen met Dar via [email protected] of telefoonnummer 024 371 60 00.

NAH Café Wijchen
Op vrijdag 14 juni van 16.00 tot 18.00 uur organiseert het Sociaal Wijkteam weer een ontmoetingscafé voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) en hun naasten. Dit is in wijkgebouw de OZO, Urneveldweg 10 in Wijchen. We starten met een gratis kopje koffie of thee. Vervolgens komt er een gastspreker van ZoZijn iets vertellen over ‘ontmoeten’. We sluiten met iets interactiefs. Via [email protected] kunt u zich aanmelden. Houd de facebookgroep nahwerkgroepwijchen in de gaten voor nieuwe activiteiten.

Kermis in Bergharen
De eerste kermis van het jaar binnen onze gemeente is die in Bergharen. Van zaterdag 8 tot en met dinsdag 11 juni staan de attracties opgesteld in de Dorpsstraat. Kinderen kunnen rondjes draaien in de draaimolen. De oudere jeugd kan zich vermaken met de autoscooter, de ‘bank’ en de schietsalon. Een lekkere suikerspin, touwtje trekken, een visje happen of een gokje wagen, kortom veel vermaak in Bergharen tijdens het komende Pinksterweekend.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Elke week is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels of informatiebijeenkomsten (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda’s.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Mededeling voorgenomen kap

  • Berkenhof 49, Wijchen, 1 berk
  • Blauwe Hof 7010, Wijchen, 1 kastanje
  • Blauwe Hof 5916, Wijchen, 1 es
  • De Uilenboom 60, Wijchen, 1 berk
  • Kraaijenberg 7412, Wijchen, 1 eik.
  • Randweg Noord, Wijchen, 1 beuk
  • Veenhof 2102, Wijchen, 1 berk

 

Reacties