Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 32 – 7 augustus 2019

Foto:

Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. Blauwalg in het water Wijchens Meer, Download ‘MijnGemeente’ App en Parkeergarage station nog een week langer gesloten.

Download ‘MijnGemeente’ App
Ziet u een losse stoeptegel of zwerfafval? Zit er een gat in de weg of ziet u overhangend groen? Is in uw straat de straatverlichting kapot of is er een verstopte put? Of is er schade aan speeltoestellen? Dit geeft u nu makkelijk door via de MijnGemeente App.
Hoe werkt het?

  • Download de app ‘MijnGemeente’ in de Google PlayStore of Apple App Store.
  • Kies ‘gemeente Wijchen’ en geef uw melding door.
  • Handig: u kunt ook een foto doorsturen.
  • Tip: zet locatievoorzieningen aan. Dan kunt u de plaats van de melding precies aangeven.
  • Heeft u geen smartphone? Geef dan uw melding aan ons door via www.wijchen.nl/meldingdoen.

Wat doen wij met uw melding?
Heeft u een melding doorgegeven? Dan proberen wij het probleem zo snel mogelijk te verhelpen. Lukt dit niet dan nemen wij contact met u op. Wilt u op de hoogte blijven van uw melding? Geef dit dan in de melding aan ons door. Dan laten wij het u weten als onze medewerkers het probleem hebben verholpen.

Parkeergarage station nog een week langer gesloten
Tot maandag 19 augustus is de parkeergarage bij het station gesloten. In verband met het regenachtige weer afgelopen dagen en de weersverwachting aankomende week is het niet mogelijk om het werk af te ronden. De aannemer past het laatste stuk van het bovendek aan. Het gaat om het deel waar men de garage in- en uitrijdt.
Waar parkeren?
In deze periode kunt u uw auto parkeren aan de andere kant van het station of gebruikmaken van de parkeergarage Oostflank, ingang aan de Meerdreef. De fietsenstalling blijft gewoon open.
Heeft u vragen?
Voor vragen kun u contact opnemen met Marcel Merkx van BAM via [email protected] of 06 15 11 85 98. U kunt ook contact opnemen met Nick Bos van de Werkorganisatie Druten Wijchen via [email protected] of 06 46 82 40 95.

Blauwalg in het water Wijchens Meer
In het Wijchens Meer en in de Loonse Waard is blauwalg aangetroffen. Wij hebben hier waarschuwingsborden geplaatst. Vermijd contact met het water en laat honden niet in het water zwemmen of ervan drinken.
Wat is blauwalg?
Blauwalg ontstaat vooral in stilstaand water, ofwel veel in meren en plassen. Blauwalg ontstaat bij een temperatuur van 20° tot 30° graden Celsius en behoord tot een bacterie in het water. Blauwalg drijft als een soort olie op het water, wanneer deze laag dikker wordt en het wier dichter op elkaar drijft, sterven de blauwwieren af. Bij het afsterven produceren sommige blauwwieren giftige stoffen die schadelijk kunnen zijn voor mens en dier.
Wat gaan we doen?
De verwachting is dat de bacterie verdwijnt als het minder warm wordt. Helaas kan het waterschap Rivierenland niks doen tegen blauwalg.
Waarschuwingsbordjes
Er staan waarschuwingsbordjes bij het Wijchens Meer en de Loonse Waard. Wij raden u aan om contact met het water te vermijden en honden niet in de sloot te laten zwemmen of van het water te laten drinken. Let op: Ga ook niet vissen!

Wilt u een melding doen over vervuild water? Dan kunt u contact opnemen met het waterschap Rivierenland. Zij zijn 24 uur per dag bereikbaar via 0344-64 9090.

 

Reacties