Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 35 – 28 augustus 2019

Foto:

Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. Nieuw telefoonnummer Sociaal Wijkteam, Week van de alfabetisering, Is jouw woning klaar voor de toekomst?, Start werkzaamheden herinrichting Oosterpark en aangevragde/verleende vergunningen.

Nieuw telefoonnummer Sociaal Wijkteam
Vanaf 1 september is het Sociaal Wijkteam Wijchen iedere werkdag van 9:00 tot 15:00 uur bereikbaar op het telefoonnummer 088 432 74 32. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook via [email protected]

Wat is het Sociaal Wijkteam Wijchen
Iedereen wil gezond en zelfstandig leven, wonen en werken. Maar soms lukt dat (even) niet. Dan staat het Sociaal Wijkteam Wijchen voor u klaar! In het sociaal wijkteam werken professionals op het gebied van welzijn, zorg en gezondheid. Zij helpen u met praktische oplossingen als het (even) tegenzit. Of als u er zelf niet uitkomt. Als dat nodig is dan kunnen zij professionele hulp inzetten, want zij regelen ook de toegang tot zorg in de gemeente Wijchen.

Meer informatie of vragen
Kijk op http://www.sociaalwijkteamwijchen.nl/ voor meer informatie.

Is jouw woning klaar voor de toekomst?
Heb jij plannen om jouw huis duurzamer, asbestvrij of kwalitatief beter te maken? Veel woningen in Wijchen kunnen wel een verbetering op deze punten gebruiken, maar deze investeringen kosten vaak (veel) geld.
De provincie Gelderland en de gemeente Wijchen vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk woningen energiezuiniger, toekomstbestendiger en beter worden gemaakt. Daarom bieden de provincie en de gemeente je de mogelijkheid om een aantrekkelijke lening af te sluiten voor het verbeteren van jouw huis: de ‘Toekomstbestendig Wonen Lening’ (voorheen duurzaamheidslening).
Eén regeling
Door alle leningen voor het verbeteren van woningen in één regeling aan te bieden, hoef jij niet meer uit te zoeken welke lening voor jouw woonwens geschikt is of meerdere aanvragen te doen als je jouw woning wilt aanpassen. De maatregelen die voor deze regeling in aanmerking komen zijn: energie, levensloopbestendigheid, funderingsherstel of asbestsanering. Vertrekpunt voor de regeling is duurzaamheid, daarom moet het wel altijd gaan om een energiebesparende of – opwekkende maatregel.
Kijk op www.wijchen.nl/toekomstbestendigwonen voor meer informatie over deze lening.

Start werkzaamheden herinrichting Oosterpark
Op maandag 2 september start de aannemer met de werkzaamheden voor de herinrichting van het Oosterpark. In het park komen onder andere een trim-/hardloopbaan, meer wandelpaden, natuurlijke speelelementen, banken en picknicksets. De natuurwaarden versterken we met onder andere bloemenmengsels, een brede sloot met natuurlijke oevers, bijenhotels en vrucht- en notenbomen.
Welke werkzaamheden gaan we uitvoeren?
De aannemer begint met rooi- en snoeiwerkzaamheden. Daarna volgen de werkzaamheden voor de overige inrichting van onder andere de trimbaan, wandelpaden, speelelementen en banken. We proberen de werkzaamheden voor december 2019 af te ronden.
Meer informatie of vragen
Kijk op www.wijchen.nl/herinrichtingoosterpark voor meer informatie. Heeft u vragen over de uitvoering? Dan kunt u contact opnemen met Adri Cocu of Berry Geurts via 088 432 70 00.

Week van de alfabetisering
Wist u dat 1,3 miljoen volwassenen in Nederland veel moeite hebben met lezen en schrijven? Zij hebben er zelfs zoveel moeite mee, dat zij niet of nauwelijks kunnen functioneren in onze samenleving. Van 9 tot en met 15 september is het de week van de alfabetisering met als thema “DURF! Verschil te maken”. Hieronder leest u een aantal activiteiten die in onze gemeente plaatsvinden.
Activiteiten in gemeente Wijchen
Het ROC en de Bibliotheek Wijchen slaan tijdens deze week de handen ineen met een aantal activiteiten in de bibliotheek. U vindt de bibliotheek aan de Campuslaan 8 in Wijchen.

 • 11 september: Voorlezen aan peuters

Woensdag 11 september lezen cursisten van het ROC van 10.00 tot 10.30 uur het boek “Een huis voor Harry” tijdens “Kleintje koffie’’. Met aansluitend leuke peuteractiviteiten. Aanmelden is niet nodig.

 • Maand september: Verhalen op inspiratiewand en Tafel van…

Iedere bezoeker van de bibliotheek Wijchen mag delen waar hij of zij heeft gedurfd om verschil te maken. Want om laaggeletterdheid tegen te gaan in Nederland is ook veel DURF! nodig.

Wil je meer weten over de Week van de Alfabetisering? Kijk dan op http://www.weekvandealfabetisering.nl/ voor meer informatie. Wil je meer weten over de bibliotheek? Kijk dan op http://www.bibliotheek-wijchen.nl/

Vergaderingen en bijeenkomsten
Elke week is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels of informatiebijeenkomsten (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda’s.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Ontvangen gebruiksmelding

  • Campuslaan 6, Wijchen (melding brandveilig gebruik van het pand). Ontvangen sloopmelding

Slopen 

 • Stompendijk 7 A en 7 B, Bergharen (sloop bestaande schuur). De gemeente Wijchen is voornemens de volgende bomen te kappen:

Mededeling voorgenomen kap

 • Kraaijenberg ter hoogte van nr. 7956, 3 diverse soorten, renovatie
 • Abersland ter hoogte van nr. 2013, 1 iep, wortelopdruk

Deze houtopstand is kapvergunningvrij.

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

 • Bijsterhuizen 3013, Wijchen, (veranderen brandcompartimentering).
 • Campuslaan 6, Wijchen, (inpandig uitbreiden van bestaande spoelkeuken).
 • Copernicusstraat 21, Wijchen (bouw loods).
 • Europaplein 92, Wijchen, (vestigen van New York Pizza).
 • Leeuwebekstraat 26, Wijchen, (plaatsen carport).
 • Ravensteinseweg 320, Wijchen (plaatsen woonwagen).
 • Rijdtsestraat 5 C, Wijchen (bouw bijgebouw).

 

 

Reacties