Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 44 – 30 oktober 2019

Foto:

Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. Wintertijd = inbraaktijd, Textiel in de textielcontainer, Animatie en brochure Hart van Zuid en aangevraagde/verleende vergunningen.

Wintertijd = inbraaktijd
Afgelopen weekend is de wintertijd ingegaan. Nu het ’s avonds eerder donker is hebben inbrekers meer gelegenheid om hun slag te staan. Politie en gemeente zijn in deze ‘donkere dagen’ daarom extra alert. Zelf kunt u ook iets doen.
Niet thuis? Licht aan!
Als uw woning een bewoonde indruk maakt, schrikt dat af. Laat daarom altijd een lamp branden als u ‘s avonds weg bent. Bent u de hele dag van huis, gebruik dan een tijdschakelaar op een lamp. Vergeet ook de buitenlamp niet.
Goed afsluiten? Sleutel omdraaien!
Trek uw deur niet alleen dicht, maar draai de sleutel om in het slot. Zorg voor goed hang- en sluitwerk.
Meer tips om woninginbraak te voorkomen
Zie www.politie.nl/themas/woninginbraak.html

Animatie en brochure Hart van Zuid
Voor het project Hart van Zuid is een animatie gemaakt. Deze animatie laat duidelijk zien hoe de gemeente samen met inwoners en andere betrokkenen de uitdagingen in Wijchen-Zuid aan wil gaan. Ook is een brochure gemaakt, ‘toekomst Wijchen-Zuid’. Hierin staan de ideeën helder beschreven.
Op www.wijchen.nl/hartvanzuid kunt u de animatie en brochure bekijken. De brochure kunt u ook lezen of ophalen bij het wijkcentrum naast winkelcentrum Zuiderpoort. Wilt u een exemplaar thuis ontvangen? Vraag dan een exemplaar aan bij de gemeente Wijchen via telefoonnummer 088 432 7000.
Samenwerking
Hart van Zuid is een gezamenlijk project van inwoners, Samenwerkingsstichting Kans & Kleur, Wijkverenigingscentrum Wijchen Zuid, Ondernemersvereniging en winkelcentrum Zuiderpoort, Hazenberg Vastgoed, Woningcorporatie Talis, kinderopvang De Eerste Stap, ZZG Zorggroep, MeerVoormekaar en de gemeente Wijchen. Kijk op www.wijchen.nl/hartvanzuid voor meer informatie.

Textiel in de textielcontainer
Wilt u oude kleding wegdoen of zijn uw lakens en handdoeken versleten? Doe het dan in de textielcontainer bij u in de buurt of breng het naar de milieustraat. Zo wordt oud textiel nieuw textiel. Of breng uw oude kleding naar een kringloopwinkel of de Kledingbank in Nijmegen.
Wat mag allemaal in de textielcontainer?
In de textielcontainer mogen (kapotte) kledingstukken, schoenen (per paar samengebonden), lakens, handdoeken en knuffels. Het is belangrijk dat uw textiel schoon en droog is als u het in de container stopt.
Waar staan textielcontainers?
Weten waar een textielcontainer bij u in de buurt staat? Op www.dar.nl/containerlocaties vindt u de locaties.
Alles over textiel: www.dar.nl/textiel.

Avondvliegseizoen vliegbasis Volkel
Tussen 4 en 14 november vliegen F-16’s vanaf vliegbasis Volkel ook ‘s avonds. In deze weken vliegen de F-16’s ‘s avonds tot uiterlijk 23.00 uur. Om zowel nationaal als internationaal bij te dragen aan vrede, veiligheid en stabiliteit is het nodig dat vliegers blijven oefenen. Daarom vliegen zij niet alleen overdag maar ook in het donker, zowel boven land als zee. Wilt u meer weten? Kijk dan op de website luchtmacht.nl/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wilt blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

 • den Bond 10, Niftrik (aanleggen van inrit).
 • Hoogbroekseweg 31, Wijchen (bouw van seniorenwoning).
 • Kraaijenberg 9606, Wijchen (aanbrengen van stalen balk ter vervanging van een dragende muur).
 • Loonse Waard 20, Niftrik (uitbreiden van bedrijfsgebouw).
 • Ringlaan 74, Wijchen (plaatsen van schutting en bestraten van de oprit).
 • Stompendijk 7 A, Bergharen (verlengen van de omgevingsvergunning voor tijdelijke bewoning).
 • Woordsestraat 3, Wijchen (bouw van opslagloods).

Verleende omgevingsvergunningen

 • Kasteellaan 30, Wijchen (veranderen van gevel i.v.m. het verwijderen van automatenruimte).
 • Koolbergseweg 7, Wijchen (bouw van kapschuur).
 • Nieuweweg 240, Wijchen (verlengen van 3 bestaande afvoerpijpen).
 • Veldsestraat 52, Balgoij (bouw van bijgebouw voor stalling van een camper).
 • Watersnipstraat 60, Wijchen (uitbreiden van woning).

Reacties