Eerste huurders in maart in het Molenhuis

Foto: Gemeente Wijchen

Het Molenhuis, het leegstaande kantoorpand van de gemeente, wordt momenteel omgebouwd tot een appartementencomplex voor jongeren. Naar verwachting nemen de eerste huurders in maart hun intrek.

Het Molenhuis in Wijchen. Foto: wijchen.nieuws.nl

Het Molenhuis aan de Bronckhorstlaan in Wijchen, tegenover de brandweerkazerne, staat al bijna 3 jaar leeg na het vertrek van het toenmalige loket Vraagwijzer en een aantal gemeenteambtenaren die daar werkten. In 2019 besloot de gemeente het pand te verhuren aan woonondernemer De Huischmeesters.

16 wooneenheden

In het Molenhuis komen 16 wooneenheden waarvan 3 voor 2 personen. Ze zijn bedoeld voor mensen tussen 18 en 23 jaar die snel nieuwe woonruimte nodig hebben en al in Wijchen wonen of een sterke band met het dorp hebben. De bewoners krijgen een eigen woonruimte. De keuken en badkamer worden gedeeld

‘Goede start’

Aantrekkelijk wonen voor jong en oud, dat is een van de speerpunten van de gemeente Wijchen. Maar voor jongeren is het moeilijk om betaalbare woonruimte te vinden. Geert Gerrits, wethouder Wonen: “We willen jongeren graag behouden voor onze gemeente. Met het Molenhuis bieden we hen de kans op een goede start op de woningmarkt. En dat op een voor jongeren aantrekkelijke plek: vlak bij het centrum.”

Inzetten voor omgeving

De selectiegesprekken voor huurders gebeurt door De Huischmeesters. Deze gesprekken nemen waarschijnlijk enkele weken in beslag en lopen gelijk op met de verbouwing van het Molenhuis. Voorwaarde voor een woonplek is dat de huurders zich minimaal 2 uur per maand voor de omgeving inzetten. Ze kunnen bijvoorbeeld samen de tuin van een oudere buur opknappen, boodschappen doen voor iemand die moeilijk ter been is, of een sociale avond in de gezamenlijke ruimte houden.

Reacties

Cookieinstellingen