Gemeentepagina week 3 – 17 januari

Foto:

Op de site van wijchen.nieuws.nl is wekelijks de gemeentepagina te vinden. Hierop staan nieuwsberichten vanuit de gemeente, officiële bekendmakingen en soms een column van de burgemeester of een van de wethouders.

Hier is de gemeentepagina van week 3 (17 januari).

Donker waar mogelijk, licht waar nodig

Duurzaamheid, energiebesparing, lichtvervuiling en flora en fauna zijn allemaal redenen om zuinig om te gaan met verlichting buiten. Daarom gaan we de komende 4 jaar alle lampen van de straatlantaarns vervangen voor led. Ook gaan we de verlichting veel meer op maat maken.

Hoe gaan we dat aanpakken?
Per wijk of dorp gaan in de winterperiode de lantaarnpalen (eerder) uit. Dat doen we niet overal in 1 keer, maar dat verdelen we over 4 jaar. Dit jaar beginnen we in de wijken Hof van Hagevoort, Saltshof en Veenhof. De lampen gaan een paar maanden uit. Bewoners kunnen in die periode doorgeven welke lantaarnpalen uit mogen blijven en welke echt aan moeten. In het voorjaar maken we het definitief. Dan krijgen alle lantaarnpalen die blijven staan ledlampen. En halen we lantaarnpalen weg die niet meer nodig zijn.

Meer weten?
Op onze website vindt u meer informatie: www.wijchen.nl/verlichting.


Slimme bandenpomp weer bereikbaar

In september 2022 werd de slimme bandenpomp op de parkeerplaats bij de Oude Klapstraat geplaatst. Helaas was deze pomp de afgelopen maanden niet goed bereikbaar vanwege bouwwerkzaamheden. Inmiddels zijn de bouwwerkzaamheden afgerond en is de bandenpomp weer goed bereikbaar.

De slimme bandenpomp maakt het makkelijk
Rijden met de juiste bandenspanning is duurzaam, veiliger én goed voor de portemonnee. Het gebruik van de bandenpomp is gratis én makkelijk. Na het invullen van uw kenteken geeft de bandenpomp aan wat de goede bandenspanning speciaal voor uw auto is. De slimme bandenpomp leidt u stap voor stap door het proces. Aan het einde geeft de bandenpomp aan hoeveel geld, brandstof en CO₂ de auto bespaart door de goede bandenspanning. Door regelmatig uw bandenspanning te controleren bespaart u tot wel €100 per jaar. Meer info? Ga naar www.degroenegarage.org.


Aanslagbiljet gemeentelijke belastingen

Uiterlijk 30 januari 2024 ontvangt u het aanslagbiljet gemeentebelastingen van Munitax digitaal in uw Berichtenbox of per brief thuis.

Heeft u vragen over de WOZ-waarde van uw pand of over uw aanslag? Op www.munitax.nl staan antwoorden op veel gestelde vragen. Vindt u geen antwoord op uw vraag of heeft u liever persoonlijk contact? Bel dan naar 024 – 678 09 62. Medewerkers van Munitax zijn op maandag t/m vrijdag van 08.30 – 12.30 uur telefonisch voor u bereikbaar.


Webinar verduurzamen VvE

Bent u een particuliere woningeigenaar en maakt uw woning deel uit van een Vereniging van Eigenaars (VvE)? Of bent u een VvE-bestuurder? Kom dan naar het webinar ‘Verduurzamen VvE’ op 6 februari van 20.00 tot 21.00 uur. Een webinar is een online informatiebijeenkomst. Tijdens het webinar leert u in een uurtje welke stappen u als VvE kunt zetten om te verduurzamen. Meer informatie en aanmelden? Kijk op www.wijchen.nl/vvewebinar.


Officiële bekendmakingen 

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nlOp deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Mededeling voorgenomen kap

  • Homberg t.h.v. 11e en 13e, Wijchen (4 divers)
  • Kasteellaan t.h.v. nr.22, Wijchen (4 divers)
  • Heilige stoel t.h.v. 6035, Wijchen (1 populier)
  • Homberg t.h.v. 1615, Wijchen (1 kers)
  • Salstshof t.h.v. 1909, Wijchen (1 els)

Kennisgeving ontwerpbesluit omgevingsvergunning brandveilig gebruik

  • Heumenseweg 46 Wijchen, brandveilig gebruik van kinderopvang- en onderwijsgebouw en wijzigen van brandscheidingen 08-01-2024

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Stadswal 5 Batenburg, plaatsen zonnepanelen 09-01-2024
  • Weg door de Berendonck 4 Wijchen, afwijken van bestemming voor evenement Strong Viking 08-01-2024
  • Zevendreef 3041 Wijchen, uitbreiden woning 07-01-2024

Verleende omgevingsvergunningen

  • Bijsterhuizen 1003 Wijchen, herstellen werkplaats na brandschade 05-01-2024
  • Blauwe Hof 4317 Wijchen, verbouwen woning 09-01-2024
  • Kraanvogelstraat 12 Wijchen, afwijken bestemming voor houden van proeverijen (incidenteel) 10-01-2024

Verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning

  • Copernicusstraat 17 Wijchen, bouwen bedrijfsopslagruimte 09-01-2024

Bestemmingsplan Dorpsstraat 1 Hernen vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 30 november 2023 het bestemmingsplan ‘Dorpsstraat 1, Hernen’ heeft vastgesteld. Het plan voorziet in het realiseren van een woning. Het plangebied ligt naast Dorpsstraat 1 Hernen. Van 18 januari 2024 tot en met 28 februari 2024 ligt het bestemmingsplan ‘Dorpsstraat 1, Hernen’ ter inzage. De schriftelijke stukken behorende bij het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar via de website www.omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/viewer.

Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.BGBDorpsstraat1-DFBP. De stukken zijn ook op afspraak digitaal in te zien in het gemeentehuis aan de Kasteellaan 27 te Wijchen. Voor het maken van een afspraak of voor het stellen van vragen, zijn de medewerkers van het team vergunningverlening telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 088 432 70 00 of per e-mail via [email protected].

Wilt u voorkomen dat het bestemmingsplan na de ter inzage termijn wordt uitgevoerd? Dan kunt u een voorlopige voorziening aanvragen. Hierbij geldt als voorwaarde dat u ook beroep indient tegen het plan. In de bekendmaking op www.officielebekendmakingen.nl leest u hoe u dit doet. Hier leest u ook hoe u alleen beroep tegen het plan kunt indienen. 

Bekendmakingen van voorgenomen uitgifte van onroerende zaken kunt u vinden via de gemeentelijke website op de pagina Bekendmakingen: www.wijchen.nl/bekendmakingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen