Gemeentepagina week 11 – 13 maart

Foto:

Op de site van wijchen.nieuws.nl is wekelijks de gemeentepagina te vinden. Hierop staan nieuwsberichten vanuit de gemeente, officiële bekendmakingen en soms een column van de burgemeester of een van de wethouders.

Hier de gemeentepagina van week 11 (13 maart).

NIEUWS

Uw stem telt!

Inwoners- en ondernemerspeiling

Ontvangt u rond 18 maart een brief van ons die gaat over de inwoners- of ondernemerspeiling? U kunt dan uw stem laten horen en invloed uitoefenen op de toekomst van onze gemeenschap. Grijp de kans om deel te nemen aan onze peiling! De peiling biedt u de kans om uw ervaring over de dienstverlening van onze gemeente te delen.

Inwonerspeiling
Wij vragen u hoe u de woon- en leefomgeving ervaart, de relatie met de gemeente ervaart en wat u van de dienstverlening vindt.

Ondernemerspeiling
Op hetzelfde moment willen wij ook onze ondernemers uitnodigen om deel te nemen aan de ondernemerspeiling. Bij de ondernemerspeiling vragen we hoe ondernemers de relatie met de gemeente en het ondernemersklimaat ervaren.

Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 10 minuten van uw tijd. Laat ons weten wat u belangrijk vindt en help ons. De resultaten delen we rond juni op de website www.waarstaatjegemeente.nl, op deze gemeentepagina en op onze sociaalmediakanalen.


Houd in het Wijchense kernwinkelgebied rekening met elkaar

Het kernwinkelgebied is er voor iedereen. Helaas ontvangt de gemeente regelmatig meldingen over hard rijdende bezorgfietsers. Dat kan voor nare situaties zorgen.

Het kernwinkelgebied is een erf en heeft zijn eigen regels:

 • Het erf is een plek voor kinderen, voetgangers en fietsers. Zij mogen het erf over de volle breedte gebruiken.
 • Op het erf mag u niet harder rijden dan 15 km/uur. Dit geldt voor alle bestuurders, dus ook voor de fietser.
 • Uw auto mag u alleen op plekken parkeren die als parkeerplaats zijn gemarkeerd.
 • Bij het verlaten van het erf moet u voorrang verlenen aan alle andere deelnemers in het verkeer.

Daarnaast is het goed om te weten dat voetgangers en fietsers kwetsbare deelnemers in het verkeer zijn waar autorijders rekening mee moeten houden.

Ook buiten het kernwinkelgebied zoals rondom het Wijchens Meer is een pad voor zowel voetgangers als fietsers. Pas ook daar uw snelheid aan en houd rekening met elkaar!


Doe mee en maak Wijchen gezonder: Gezond en Actief Wijchen café

Inwoners, professionals en (sport)verenigingen zijn welkom bij het Gezond en Actief Wijchen café op woensdagavond 10 april.

Tijdens deze avond staan de thema’s de ‘gezondere sportomgeving’ en het ‘Gezond en Actief Leven Akkoord’ centraal.

Désirée van JOGG-Teamfit vertelt u meer over de balans tussen ongezonde en gezonde snacks en een gezondere sportomgeving. Dus niet door patat en bier te verbieden, maar door gezondere keuzes goed zichtbaar te maken. Wat ook positief is voor de clubkas.

Ook leert u alles over het ‘Gezond en Actief Leven Akkoord’. We willen hier samen met u mee aan de slag. We vertellen hoe u subsidie aan kunt vragen bij de gemeente voor een gezonder en actiever Wijchen.

Doet u ook mee?

 • Locatie: Kasteel Wijchen
 • Woensdag 10 april 2024
 • Inloop vanaf 15.00 uur
 • Aanmelden vóór 3 april

 Scan de QR code om u aan te melden.


Kent u iemand die een lintje verdient?

Tijdens de lintjesregen zetten we inwoners die iets uitzonderlijks hebben gedaan in het zonnetje met een koninklijke onderscheiding.

Een koninklijke onderscheiding is een erkenning voor iemand die minimaal 15 jaar iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk of een uitzonderlijke prestatie in sport, wetenschap of in zijn of haar werk. Het is dus een hele eer. Leuk als u iemand hiermee verrast!

Hoe werkt het?
Ga naar www.wijchen.nl/ko Klik op de rode balk met de tekst ‘Verzoek om iemand voor te dragen voor een lintje’. Vul dit formulier in en verstuur het. De kabinetsmedewerker van de gemeente neemt contact met u op om het vervolg te bespreken.

De lintjesregen 2025 klinkt nog ver weg. Maar de toekenningsprocedure neemt veel tijd in beslag. Ook voor de voorsteller is het een intensief traject. Daarom kunt u nu al starten met de aanvraag.

Wilt u meer weten of eerst uw kandidaat voorbespreken? Neem dan contact op met Sandra Langeslag: [email protected] of 088 432 7110.


OFFICIËLE BEKENDMAKINGEN 

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl. Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Mededeling voorgenomen kap

 • Ravensteinseweg t.h.v. nr. 519, 2 eik (Wijchen)
 • Woeziksestraat t.h.v. nr. 338, 1 eik (Wijchen)
 • Saltshof t.h.v. nr. 2109, 1 kers (Wijchen)
 • Veenhof t.h.v. nr. 2341, 1 Berk (Wijchen)
 • Veenhof t.h.v. nr. 2421, 1 Es (Wijchen)

ALGEMENE BEKENDMAKINGEN

Verleende APV vergunningen

 • Terras Brownies en Downies Wijchen B.V., Markt 3 Wijchen, terrasvergunning verleend, 05-03-2024
 • Terras De Tyd B.V., Markt 10 Wijchen, terrasvergunning verleend, 05-03-2024
 • Terras Zaal 4 B.V., Markt 4 Wijchen, terrasvergunning verleend, 05-03-2024

Kennisgeving definitieve besluit omgevingsvergunning brandveilig gebruik

 • Heumenseweg 46 Wijchen, brandveilig gebruik kinderopvang- en onderwijsgebouw en wijzigen van brandscheidingen, 06-03-2024

Ontvangen aanvraag omgevingsvergunning

 • Meester van Coothlaan 34 Wijchen, ophogen van dak, 04-03-2024

Verleende omgevingsvergunningen

 • Bijsterhuizen Wijchen, aanleggen kabels, 06-03-2024
 • Drutenseweg t.h.v. Van Cittersweg Wijchen, uitvoeren groot onderhoud aan N845, 05-03-2024
 • Gagelvenseweg 13 Wijchen, bouwen woning, 04-03-2024
 • Grotestraat 72 B Bergharen, verbouwen bijgebouw tot logiesverblijf voor stagiaires en een carport, 29-02-2024
 • Hoogmeer 2507 Wijchen, vervangen kozijnen, 29-02-2024
 • Kraaijenberg 8006 Wijchen, vestigen make-up-salon aan huis, 01-03-2024
 • Weideweg 12 Wijchen, uitbreiden bijgebouw, 01-03-2024

Vastgesteld bestemmingsplan ‘Herzieningsplan parkeren Blije Dries’ Wijchen

Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 29 februari 2024 het bestemmingsplan ‘Herzieningsplan parkeren Blije Dries’ ongewijzigd heeft vastgesteld. Het plan voorziet in het toevoegen van de aanduiding ‘parkeren’ aan de bestemmingen ‘bos’ en ‘Agrarisch met waarden -1’. Fysiek worden geen aanpassingen gemaakt. Het plangebied ligt aan het St. Jorispad 41 te Wijchen.

Van 14 maart 2024 tot en met 24 april 2024 ligt het bestemmingsplan ‘Herzieningsplan parkeren Blije Dries’ ter inzage. De schriftelijke stukken behorende bij het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar via de website www.omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.BGBSintJorispad41-VG01.

De stukken zijn ook op afspraak digitaal in te zien in het gemeentehuis aan de Kasteellaan 27 in Wijchen. Voor het maken van een afspraak of voor het stellen van vragen, zijn de medewerkers van het team vergunningverlening telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 088 432 70 00 of per e-mail via [email protected].

Wilt u voorkomen dat het bestemmingsplan na de ter inzage termijn wordt uitgevoerd? Dan kunt u een voorlopige voorziening aanvragen. Hierbij geldt als voorwaarde dat u ook beroep indient tegen het plan. In de bekendmaking op www.officielebekendmakingen.nl leest u hoe u dit doet. Hier leest u ook hoe u alleen beroep tegen het plan kunt indienen.

Bekendmakingen van voorgenomen uitgifte van onroerende zaken kunt u vinden via de gemeentelijke website op de pagina Bekendmakingen: www.wijchen.nl/bekendmakingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen